Entinen valtionyhtiö Destia myydään Ranskaan

Kauppa edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Yhtiöt kertovat, että kauppa saataneen päätökseen vuoden 2021 loppuun mennessä.

Destia on entinen valtionyhtiö jonka tausta on entisessä Tielaitoksessa.

26.8.2021 9:44

Sijoitusyhtiö Ahlström Capital kertoo myyvänsä entisen valtionyhtiön, infrastruktuuri-alan palveluyhtiö Destian ranskalaistaustaiselle niin ikään infra-alalla toimivalle Colas-konsernille.

Kaupan odotetaan tapahtuvan vuoden 2021 loppuun mennessä, mutta se edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Osapuolet ovat päättäneet olla julkistamatta kauppahintaa.

Destia on maanteiden ja rautateiden rakentamisesta ja ylläpidosta tunnettu yhtiö, jonka juuret ovat Tielaitoksessa. Suomen valtio omisti Destian kokonaan vuoteen 2014 asti, jolloin se myytiin Ahlström Capitalille 148 miljoonan euron hintaan.

Colas-konserniin kuuluvan Euroopassa, Lähi-idässä ja Afrikassa toimivan Colas EMEA:n toimitusjohtaja Francis Grass kertoo tiedotteessa, että osto on mahdollisuus vahvistaa konsernin läsnäoloa Pohjois-Euroopassa.

–  Olemme erittäin vaikuttuneita Destian osaamisesta erityisesti rakennustyömaiden digitalisaation suhteen sekä heidän asiantuntemuksestaan kunnossapitopalveluista vaikeissa olosuhteissa. Näemme mahdollisuuden kehittää edelleen liiketoimintoja kuten rata-, maa- ja kiviainespalveluita, Grass kertoo.

Ahström Capitalin toimitusjohtaja uskoo Destian olevan "hyvissä käsissä"

Ahlström Capitalin toimitusjohtaja Lasse Heinonen ilmaisee olevansa tyytyväinen siihen, miten sijoitusyhtiö ja Destian johto ovat kehittäneet Destiasta "johtavan suomalaisen infra-alan palveluntarjoajan kilpaillulla markkinalla".

–  Uuden teollisen omistajan Colasin kanssa yhtiö on hyvissä käsissä seuraavassa kasvuvaiheessaan, Heinonen sanoo.

–  Colasin globaali rakennusalan asiantuntemus yhdistettynä Destian infran tajuun luo uusia mahdollisuuksia asiakkaillemme ja henkilöstöllemme, sanoo puolestaan Destian toimitusjohtaja Tero Kiviniemi.

Vuonna 2020 Destian liikevaihto oli noin 564 miljoonaa euroa ja se työllisti yli 1  600 ihmistä. Colasin konsolidoitu liikevaihto taas oli 12,3 miljardia euroa, ja se kuuluu Bouygues-konserniin.

Ahlström Capitalin portfolioyhtiöiden liikevaihto oli noin 4,5 miljardia euroa vuonna 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?