Bitcoin heiluu taas rajusti – viikonloppuna arvo liki 50 000 dollaria

Maanantaina kauppaa käytiin 40 000 euron tuntumassa.

Kiina haluaa rajoittaa virtuaalivaluuttojen louhintaa ja käyttöä.

16.8.2021 15:52

Kryptovaluutta bitcoinin arvo ampaisi viikonloppuna korkeimmalle tasolleen sitten toukokuun 17. päivän. Maanantaina iltapäivästä virtuaalivaluutan arvo oli sukeltanut jo reippaasti huipulta ja kauppaa käytiin hieman yli 40 000 eurossa.

Korkeimmillaan bitcoin käväisi jopa 48 126 dollarissa lauantaina, CNBC uutisoi Coindesk-kryptovaluuttasivustoon viitaten.

Bitcoinin nousu paisutti kryptovaluuttojen yhteenlaskettua markkina-arvoa yli kahden tuhannen miljardin dollarin (biljoonan) rajan.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan nousua oli muissakin kryptovaluutoissa. Bitcoinin ja Etherin jälkeen kolmanneksi rankatussa Cardanossa nousua oli 47 prosenttia seitsemän viime päivän aikana.

Bitcoin on heilunut edelleen rajusti kesä-heinäkuussa. Alimmillaan sen arvo laski alle 30 000 dollarin (noin 25 000 euron). Huhtikuussa valuutta kiiti jopa noin 64 000 dollarissa (54 000 eurossa).

Sijoittajat ovat jännittäneet tuoreimpien lakimuutosten vaikutuksia valuuttaan. Toukokuussa Kiina kielsi bitcoinin louhinnan maassa ja kielsi virtuaalivaluuttojen käyttämisen maksuvälineenä.

Bitcoinin ja useiden muiden virtuaalivaluuttojen arvo lähti laskuun Kiinan ilmoituksen jälkeen.

Kiinassa louhitaan noin 70 prosenttia maailman virtuaalivaluuttayksiköistä.

Lue lisää: Kiina ilmoitti tehoiskusta – bitcoinin arvo putosi taas

Viime viikon tiistaina Yhdysvallat hyväksyi infrastruktuuripaketin, joka tunnusti kryptovaluuttojen aseman maksuvälineenä, mutta muutti toisaalta kryptokauppapaikkojen veroraportointivelvoitteita tavalla, joka ei miellyttänyt alaa.

Oikaisu 17.8 kello 13.45, korjattu maanantain kurssi dollareista euroiksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?