Rovaniemelle alkaa tulla taas matkustajalentoja ulkomailta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rovaniemelle alkaa tulla taas matkustaja­lentoja ulko­mailta

Korona romahdutti lentomatkailun Lappiin.

Air Francen matkustajakone kuvituskuvassa.

5.8. 19:33

Ranskalainen lentoyhtiö Air France alkaa lentää Rovaniemelle kaksi kertaa viikossa joulukuusta lähtien, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Lennot jatkuvat maaliskuun alkupäiviin saakka.

– Uusi reittiyhteys lisää matkailua Lappiin ja on merkki siitä, että lentoyhteydet ovat hiljalleen palautumassa Suomessa ja Euroopassa, Finavian reittikehityksestä vastaava johtaja Petri Vuori sanoo tiedotteessa.

Aiemmin Eurowings on tiedottanut talvikauden lennoista Rovaniemelle. Eurowings on saksalaisen Lufthansan omistama halpalentoyhtiö, joka lentää Saksan ja Euroopan sisäisiä reittejä. Eurowings lentää joulu-maaliskuussa Rovaniemelle sunnuntaisin.

Toistaiseksi muut lentoyhtiöt eivät ole kertoneet aikeista aloittaa ulkomailta lentoja Rovaniemelle. Yrityssaneerauksessa oleva Norwegian tosin myy syksylle lentoja Helsinki-Rovaniemi-reitille.

– Kehitystä on todella vaikea ennustaa, koska tilanteet voivat muuttua hyvinkin nopeasti, Finavian viestinnästä kerrotaan Taloussanomille.

Viime vuonna koronaepidemia puolitti Rovaniemelle suuntautuneiden kansainvälisten matkustajalentojen määrän 226:een edellisvuoden 478 lennosta, käy ilmi lentokenttäyhtiö Finavian tilastoista. Viime vuoden lukua kasvattaa se, että korona hiljensi lentoliikenteen vasta maaliskuussa, joten tammikuu ja lähes koko helmikuu olivat vielä normaaleja matkailukuukausia.

Kuluvan vuoden tammi-heinäkuussa Rovaniemelle tuli vain 36 kansainvälistä matkustajalentoa.

– Pariisi−Rovaniemi-reittilento on merkittävä avaus koronapandemian jälkeisille markkinoille ja vauhdittaja Rovaniemen ja Lapin kansainväliseen matkailun kasvuun. Rovaniemen majoitustilastoissa ranskalaisten määrä on ollut kansainvälisistä matkailijoista toiseksi suurin, Rovaniemen matkailua edistävän Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

Juttua on korjattu 6.8. klo 13.50: Päivitetty 7. kappaleesta tammi-kesäkuu tammi-heinäkuuksi ja korjattu lentojen määrä 60:stä 36:ksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?