Metso Outotecin oikaistu liikevoitto laski hieman - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metso Outotecin oikaistu liikevoitto laski hieman

Metso Outotecin liikevaihto laski hieman huhti-kesäkuussa.

Metso Outotecin liikevaihto ja oikaistu liikevoitto supistuivat.

4.8. 9:26

Metso Outotecin oikaistu liiketulos laski huhti-kesäkuussa 131 miljoonaan euroon vuoden takaisesta 139 miljoonasta eurosta. Oikaistu liiketulos sisältää aineellisten ja aineettomien hyödykkeiden poistot ja arvonalentumiset.

Liikevaihto supistui hieman, mutta pysyi vuoden takaisella hieman yli miljardin euron tasolla. Saadut tilaukset sen sijaan kasvoivat 43 prosenttia 1,36 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan markkinoiden aktiivisuus oli vahvaa kaikissa tuoteryhmissä.

–  Vuoden toisella neljänneksellä markkinamme kehittyivät edelleen suotuisasti ja edistyimme integraatiossamme ja kestävän kehityksen hankkeissamme, kertoo toimitusjohtaja Pekka Vauramo tiedotteessa.

Hänen mukaansa kivenmurskausliiketoiminta on hyötynyt voimakkaasta infrastruktuuri-investointien elpymisestä Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Mineraalit- ja Metallit-segmentit saivat tasaisesti pieniä ja keskisuuria tilauksia sekä muutaman suuremman kaupan. Sen sijaan palveluliiketoiminnassa nähdään edelleen pandemiasta johtuvia vaikutuksia, sillä monessa maassa pääsy asiakkaiden tuotantolaitoksille on ollut rajoitettua.

Vuosi sitten yhdistyneen Metso Outotecin integraatio etenee Vauramon mukaan suunniteltua nopeammin, ja kesäkuun lopussa kustannussynergioissa päästiin 105 miljoonan euron vuositasoon.

–  Tämä on hyvin linjassa 120 miljoonan euron vuositavoitteeseemme, jonka uskomme saavuttavamme kuluvan vuoden loppuun mennessä, Vauramo arvioi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?