Oma Säästöpankilta roima tulosparannus

Oma Säästöpankin tulos on tänä vuonna parantunut roimasti vuodentakaisesta.

Oma Säästöpankilla oli alkuvuonna kova vauhti.

2.8.2021 15:20

Oma Säästöpankin vertailukelpoinen tulos ennen veroja kaksinkertaistui huhti-kesäkuussa 14,6 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan ajan 7,3 miljoonasta eurosta. Vuoden koko alkupuoliskolla kasvua kertyi 175 prosenttia tuloksen noustessa 24,7 miljoonaan euroon 9,0 miljoonasta eurosta.

– Alkuvuosi oli historian paras ja kaikki keskeiset tunnusluvut ovat parantuneet kautta linjan. Liiketoimintavolyymit ovat jatkaneet vahvaa kasvuaan ja kustannustehokkuutta on kyetty edelleen parantamaan, Oma Säästöpankin toimitusjohtaja Pasi Sydänlammi sanoo tiedotteessa.

Pankeille keskeisistä tulonlähteistä korkokate kasvoi toisella vuosineljänneksellä viidenneksen ja palkkiotuotot 17 prosenttia vuodentakaisesta. Korkokate oli 19,7 miljoonaa euroa ja palkkiotuottoja kertyi 8,6 miljoonaa euroa.

Vertailukelpoinen kulu-tuottosuhde parani 47,0 prosenttiin 52,8 prosentista.

Oma Säästöpankki antoi kesäkuussa positiivisen tulosvaroituksen ja tarkensi näkymiään. Nyt pankki nostaa koko vuotta koskevaa ohjeistustaan ja arvioi, että sekä tulos ennen veroja että vertailukelpoinen tulos ennen veroja kasvaa merkittävästi viime vuodesta.

Oma Säästöpankki sanoo, että tulosta kasvattaa suotuisana jatkunut liiketoiminnan kehitys.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?