Tallink suunnittelee osakeantia

Tallink aikoo korottaa yhtiön osakepääomaa ja tarjota uusia osakkeita julkisesti.

Tallink suunnittelee osakeantia.

Tallink-konserni kertoo aikovansa korottaa yhtiön osakepääomaa enintään 31,5 miljoonalla eurolla, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Osakkeiden ylimerkinnän yhteydessä yhtiö voi lisätä tarjottavien osakkeiden lukumäärää 10 prosentilla, minkä seurauksena yhtiön osakepääoma nousee 34,6 miljoonaan euron verran.

Uuden osakkeen suunniteltu hinta on 0,47 euroa.

Uudet osakkeet ovat tasa-arvoisia kantaosakkeiden kanssa ja antavat osakkeenomistajille oikeuden osinkoon 1.1.2021 alkaneelta sekä sitä seuraavilta tilikausilta.

Uusien osakkeiden suunniteltu merkintäaika on 18.8.–1.9.

Yhtiön nykyisillä osakkeenomistajilla on etuoikeus merkitä uusia osakkeita, joita voidaan käyttää samalla edellä mainitulla merkintäajalla.

Tallinkin suurin osakkeenomistaja, AS Infortar on myöntänyt merkintätakuun yhtiölle. Se omistaa Tallinkista 39 prosenttia.

AS Infortar sitoutuu ehdoitta ja peruuttamattomasti merkitsemään uudet osakkeet enintään 15 miljoonaa euron edestä.

– Vuonna 2020 kun koronaviruskriisi puhkesi, jouduimme reagoimaan nopeasti varmistaaksemme yrityksen vakauden ja kestävyyden. Päätimme silloin keskittyä etsimään nopeita ratkaisuja olemassa olevien rahoituskumppaneiden ja kotimarkkinoidemme hallitusten kanssa. Olemme kiitollisia sekä kumppanuuspankeillemme että viranomaisille ja hallituksille tuesta ja luottamuksesta meihin näinä haastavina aikoina, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene tiedotteessa.

– Sijoittajien määrä on yli kaksinkertaistunut kriisin aikana. Heitä on tällä hetkellä yli 28 700, joista yli 7 000 suomalaisia FDR-haltijoita. Osakkeenomistajamme siis selvästi ymmärtävät tämän ennennäkemättömän vuoden aikana tehdyt päätökset.

Tallink aikoo tarjota uusia osakkeita samanaikaisesti Virossa ja Suomessa. Yhtiö hakee uusien osakkeiden listaamista ja kaupankäynnin kohteeksi ottamista sekä Nasdaq Tallinnan pörssin että Nasdaq Helsingin pörssin päälistoilla.

Julkisen osakeannin toteuttaminen ja uusien osakkeiden listaaminen edellyttää Viron finanssivalvontaviranomaisen hyväksymistä, jonka käsittely on vireillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?