Kaksi miljoonaa suomalaista saa huomenna miljardin veronpalautukset – tilillä voi aamulla odottaa pettymys

Yhteensä veronpalautuksia maksetaan tiistain aikana melkein miljardi euroa.

2.8.2021 7:50

Verohallinto maksaa tiistain aikana vuoden suurimman erän veronpalautuksia, kun palautukset maksetaan kahdelle miljoonalle asiakkaalle. Yhteensä veronpalautuksia maksetaan tiistaina 990 miljoonaa euroa.

Verohallinto pyytää ihmisiä odottamaan maltilla. Verohallinnon tiedotteessa kerrotaan, että tiistaina ei kannata huolestua, mikäli rahoja ei näy heti aamulla tilillä.

– Jos veronpalautuksia ei näy tilillä vielä aamulla, kannattaa odottaa ja tarkistaa tilanne illalla uudestaan. Jos veronpalautukset eivät sittenkään ole tilillä, maksupäivä on voinut siirtyä. Oman tilanteen voi aina tarkistaa OmaVerosta, ylitarkastaja Juha Villman muistuttaa.

Verohallinnosta kerrotaan, että maksupäivä voi siirtyä, jos asiakas tai hänen puolisonsa on täydentänyt esitäytettyä veroilmoitusta tai jos Verohallinto on saanut verotukseen vaikuttavia tietoja muualta, kuten työnantajalta tai pankilta.

Verotuspäätöksellä ilmoitetut verot voivat jäädä myös saamatta, jos niitä tarvitaan verojen tai ulosotossa olevien muiden velkojen maksuksi.

Maanantaina erääntyy myös 330 000 veronmaksajan mätkyt eli jäännösverot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?