Uutissuomalainen: Riitely vuokramökeistä on lisääntynyt korona-aikana

Tänä vuonna Kilpailu- ja kuluttajavirasto on saanut tähän mennessä noin sata yhteydenottoa, eli määrä näyttää edelleen olevan tavallista suurempi.

Riitojen taustalla voi Uutissuomalaisen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olla osin mökkivuokrauksen suosion kasvu.

2.8.2021 5:01

Lomamökkeihin liittyvät kiistat ovat lisääntyneet korona-aikana, kertoo Uutissuomalainen. Kilpailu- ja kuluttajavirastosta kerrotaan Uutissuomalaiselle, että viime vuonna virastoon tuli lähes 300 mökkeihin liittyvää yhteydenottoa, kun aiemmin niitä on ollut vuosittain noin sata.

Tänä vuonna KKV on saanut tähän mennessä noin sata yhteydenottoa, eli määrä näyttää edelleen olevan tavallista suurempi.

Riitojen taustalla voi Uutissuomalaisen haastattelemien asiantuntijoiden mukaan olla osin mökkivuokrauksen suosion kasvu, sillä kotimaisten asiakkaiden vuokramökkiyöpymiset ovat korona-aikana lisääntyneet ja sekä asiakkaiden että mökkien omistajien joukossa on paljon ensikertalaisia.

Määrää voivat selittää myös korona-ajan aiheuttamat ongelmat. Esimerkiksi koronan vuoksi peruutettujen varausten yhteydessä osapuolten välillä on jutun mukaan ollut epäselvyyttä kustannuksista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?