Nokian kurssi ampaisi nousuun tulosyllätyksen jälkeen – ”Luvut ovat käsittämättömän hyvät” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokian kurssi ampaisi nousuun tulosyllätyksen jälkeen – ”Luvut ovat käsittämättömän hyvät”

Nokian kurssi on lähtenyt nousuun yhtiön julkaistua odotettua paremman osavuosikatsauksen. Nokia myös nosti odotuksiaan koko vuodelle.

29.7. 11:25

Nokian kurssi lähti nousuun yhtiön julkistettua ennakoitua paremman osavuosikatsauksen. Nokian osakkeen kurssi Helsingin pörssissä oli noussut aamulla jo yli kahdeksan prosenttia. Lisäksi osake oli pörssin vaihdetuin.

Yhtiö antoi myönteisen tulosvaroituksen jo ennen heinäkuun puoliväliä, mutta toisen vuosineljänneksen tulos ylitti silti analyytikoiden ennusteet.

Lue lisää: Nippu myönteisiä tulos­varoituksia – Nokia etunenässä

Yhtiön huhti–kesäkuun vertailukelpoinen liikevoitto oli 682 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin oli 423 miljoonaa. Liikevaihto nousi neljä prosenttia 5,3 miljardiin euroon.

– Luvut ovat käsittämättömän hyvät muutosmatkan tässä vaiheessa, toteaa OP:n senioranalyytikko Kimmo Stenvall pankin videojulkaisussa.

Nokia on toimitusjohtaja Pekka Lundmarkin mukaan kolme vuotta kestävässä käännösvaiheessa.

– Hankinnan ja valmistuksen kulut on saatu kuriin, ja siinä mielessä lyö selvästi meidän odotuksemme, ja ovat keskeinen tekijä tässä tulosylityksessä, Stenvall arvioi.

Toinen vahva tekijä on verkkoinfrastruktuurimarkkinan kasvu.

Yhtiö nosti osavuosikatsauksen yhteydessä myös ennusteitaan koko vuoden liikevaihdosta ja vertailukelpoisesta liikevoittoprosentista.

Lue lisää: Nokia paransi tulostaan yli 60 prosentilla – ”Uuden toimintamallin hyödyt alkavat näkyä”

Liikevaihdon odotetaan asettuvan 21,7–22,7 miljardin euron haarukkaan, kun aiempi ennuste oli 20,6–21,8 miljardia. Vertailukelpoisen liikevoittoprosentin vaihteluväliksi odotetaan 10–12 prosenttia, kun aiempi näkymä oli 7–10 prosenttia.

– Ohjaus nousee, ja indikoi 2,4 miljardin liiketulosta tälle vuodelle. Se on noin 14 prosenttia korkeampi mitä konsensus oli ennen tulosta, ja siinä mielessä siivittää osaketta varmaan ylöspäin, Stenvall arvioi.

Myös analyysiyhtiö Inderes on käsitellyt Nokiaa aamukatsauksessaan.

– Yhtiö nosti odotetusti näkymiään, mutta uusi kannattavuushaarukka vuodelle 2021 oli odotuksia korkeampi, totesi Inderes Nokiasta.

– Q2-raportin perusteella markkinaennusteissa on nousupainetta ja odotamme osakkeelle tänään positiivista kurssireaktiota.

Inderes arvioi, että Nokia korottaa myös ensi vuoden tavoitteitaan. Nokian ilmoittama vertailukelpoinen liikevoittotavoite vuodelle 2023 on 10–13 prosenttia, mitä Inderes pitää nyt ”hyvin konservatiivisena”.

– Pidämmekin nyt käytännössä selvänä, että tavoitehaarukkaa tullaan tarkistamaan ylöspäin viimeistään ensi vuoden aikana, Inderes arvioi.

Yhtiö kuitenkin varoittaa haasteista vuoden loppupuoliskolla. Niihin sisältyvät yhtiön mukaan markkinaosuuden supistuminen ja hintaeroosio Pohjois-Amerikassa.

OP:n Stenvall arvioikin, että Nokian loppuvuoden tulos tulee laskemaan viime vuodesta, mutta hyvä alkuvuosi nostaa koko vuoden tulosta.

Stenvallin mukaan näyttää siltä, että yhtiön käänne on edistymässä hyvin.

– Mille tasolle kurssi tänään asettuu antaa hyvän indikaation siitä, mille tasolle markkinat Nokian tulevaisuutta hinnoittelee, Stenvall sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?