Metsä Groupin tulos koheni selvästi – sellu ja kartonki myyvät - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metsä Groupin tulos koheni selvästi – sellu ja kartonki myyvät

Yhtiön liiketulos nousi vuodentakaisesta alle sadasta miljoonasta 242 miljoonaan euroon.

Metsä Groupin pinonpäälappu tukkipinossa Keuruun Huhkojärvellä sunnuntaina 15. marraskuuta 2020.

28.7. 12:43

Metsä Groupin vertailukelpoinen liiketulos huhti–kesäkuussa koheni selvästi vuodentakaiseen verrattuna.

Tulos oli 242 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavana ajanjaksona oli 96 miljoonaa euroa. Tulos oli kovin sellu- ja saha- sekä kartonkiteollisuudessa, joissa se myös nousi merkittävästi.

Liikevaihto nousi 1,2 miljardista eurosta runsaaseen 1,5 miljardiin.

Pääjohtaja Ilkka Hämälän mukaan konsernin ensimmäinen vuosipuolisko muodostui kokonaisuudessaan erinomaiseksi. Viime vuoden lopulla alkanut kysynnän kasvu ja hintojen nousu sellun sekä mekaanisten puutuotteiden parissa jatkui koko kauden ajan.

–  Myös kartonkiteollisuus jatkoi vahvaa suorittamistaan. Sielläkin nähtiin ennestään vahvan kysynnän voimistumista, minkä seurauksena myös hintatasot eri markkina-alueilla olivat noususuunnassa, Hämälä kertoo tiedotteessa.

Yhtiö odottaa sahatavaran kysynnän jatkuvan vahvana kaikilla päämarkkinoilla rakentamisen myötä, samoin Metsä Woodin tuotteille, kuten vanerille.

Sen sijaan kartonkien toimitusmäärien arvioidaan kolmannella vuosineljänneksellä laskevan alkuvuoden ennätyskorkeista määristä osin Ruotsissa Husumin tehtaalla tapahtuneen tulipalon vuoksi. Myös markkinasellujen toimitusmäärien arvioidaan laskevan.

Konserni arvioi kuitenkin kolmannen vuosineljänneksen tuloksen ylittävän toisen kvartaalin tuloksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?