OP hurjassa vedossa: tulos lähes kaksinkertaistui - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

OP hurjassa vedossa: tulos lähes kaksinkertaistui

Pääjohtajan mukaan erinomainen tulos osoittaa pankki- ja vakuutustoimintaan keskittymisen toimivan.

28.7. 9:21

Finanssikonserni OP-ryhmän tulos ennen veroja huhti–kesäkuussa lähes kaksinkertaistui.

Tulos oli 296 miljoonaa euroa, kun se vuotta aiemmin vastaavalla ajanjaksolla oli 158 miljoonaa. Myös vuoden ensimmäisellä neljänneksellä OP kertoi tuloksen suurin piirtein tuplaantuneen.

–  Erinomainen tulos on osaltaan osoitus siitä, että pankki- ja vakuutusliiketoimintaan keskittyvä strategiamme toimii. Olemme strategiamme mukaisesti onnistuneet laajentamaan tuottopohjaamme ja pitämään samaan aikaan kulut kurissa, pääjohtaja Timo Ritakallio kertoo tiedotteessa koko vuoden alkupuoliskon tuloksesta.

Toisen vuosineljänneksen aikana tuotot kasvoivat vajaalla kahdeksalla prosentilla 881 miljoonaan euroon. Kulut nousivat suhteessa vähemmän 484 miljoonaan euroon.

–  Asiakasliiketoiminnan tuotoista vakuutuskate ja nettopalkkiotuotot kasvoivat. Lisäksi tulosta kasvatti saamisten arvonalentumisten lasku, ryhmä kertoo osavuosikatsauksessaan.

Konserni antoi kesäkuussa positiivisen tulosvaroituksen, jossa se kertoi odottavansa koko vuoden tuloksen yltävän vähintään viime vuoden tasolle, kun sitä ennen konserni oli arvioinut tuloksen jäävän viime vuoden vauhdista.

OP on aiemmin kertonut pankkien yhdistymisistä, ja Ritakallion mukaan trendi jatkuu. Pääjohtajan mukaan osuuspankkien määrä tulee tähän mennessä päätettyjen fuusioiden myötä laskemaan 121:een vuoden loppuun mennessä, kun viime vuoden lopussa osuuspankkeja oli 137.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?