Mediat: Miljonääri Anders Wiklöf järjesti hulppeat syntymäpäiväjuhlat Maarianhaminassa – vieraina nippu ruotsalaistähtiä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Mediat: Miljonääri Anders Wiklöf järjesti hulppeat syntymä­päivä­juhlat Maarian­haminassa – vieraina nippu ruotsalais­tähtiä

Juhlat järjestettiin viime lauantaina Ahvenanmaalla.

Anders Wiklöf on luultavasti Ahvenanmaan tunnetuin asukas (arkistokuva).

28.7. 10:46 | Päivitetty 28.7. 11:42

Ahvenanmaalainen liikemies ja miljonääri Anders Wiklöf juhli viime viikonloppuna Arkipelag-hotellissa Ahvenanmaalla 75-vuotissyntymäpäiviään. Juhlista kertoivat aiemmin muun muassa ruotsalaiset Expressen ja Aftonbladet sekä ahvenanmaalainen Nya Åland. Medioiden mukaan paikalla olivat ainakin ruotsalaistähdet Lagaylia Frazier, Carola Häggkvist ja Lasse Berghagen.

Aftonbladetin mukaan kutsun juhliin oli saanut myös Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen, mutta IS:lle hän kertoi, ettei päässyt osallistumaan niihin.

Berghagen kertoi Expressenille olleensa Wiklöfin ystävä jo pitkään.

– Vietämme yhdessä aikaa toisinaan, hän sanoi.

Häggkvist on osallistunut Wiklöfin syntymäpäiville aiemminkin. Wiklöfin 50-vuotissyntymäpäiville osallistui myös muun muassa tennislegenda Björn Borg.

Lue lisää: Uutuuskirja: Ahvenanmaan miljonääri kertoo, miten rikastuminen muutti elämää – ”En pysty pitämään lukua naisista, jotka tarjoavat itseään”

Ennen Häggkvistin ja Berghagenin yllätysesiintymisiä Maarianhaminassa järjestettiin flash mob.

– Se oli siistiä eikä sitä ole tehty Ahvenanmaalla aiemmin. Paikalla oli paljon ihmisiä, ja he varmaan ihmettelivät, mitä tapahtuu. Oli hauskaa tehdä jotain erilaista ja kokeilla jotain uutta, Wiklöf sanoi Expressenin mukaan.

Wiklöfin syntymäpäivät tunnetaan juhlina, joissa vierailee julkisuuden henkilöitä. Esimerkiksi kaksi vuotta sitten, Wiklöfin 73-vuotissyntymäpäivillä vieraili muun muassa Yhdysvaltain entinen presidentti Bill Clinton. Tuolloin Ilta-Sanomat kertoi, että Clinton vieraili syntymäpäivien lisäksi myös Wiklöfin ”mökillä” eli suurella huvilalla Andersuddessa.

Lue lisää: Kuvat: Näin Bill Clinton vieraili Ahvenanmaan ”kuninkaan” 1 500-neliöisellä huvilalla – Wiklöf esitteli muun muassa arvokasta tennismailaa

Kaksi vuotta sitten otetuissa kuvissa Wiklöf esitteli Clintonille taidekokoelmaansa ja tennismailaa, jolla Roger Federer voitti Wimbledonin tennisturnauksen vuonna 2004.

Vierailun päätteeksi Wiklöf lahjoitti Clintonille saksofonin, johon kaiverretussa tekstissä kehotetaan laittamaan ihmiset ja ympäristö etusijalle.

Enempää yksityiskohtia tapaamisesta Wiklöf ei ole paljastanut, mutta hän kertoi, että Clinton on kahden kesken samanlainen kuin julkisuudessa.

– Huumorintajuinen kaveri, hän kuvaili vuonna 2019.

Lue lisää: Bill Clintonin Suomeen kutsunut miljonääri närkästyi huipputuloisten köyhyyspuheista: ”Muistan, kun minulla ei ollut varaa edes postimerkkeihin!”

Anders Wiklöf nousi vaatimattomista oloista yhdeksi Suomen rikkaimmista ihmisistä. Hän on luultavasti Ahvenanmaan tunnetuin asukas. Hänet tunnetaan muun muassa Ålandsbankenin suuromistajana ja taidekeräilijänä.

Nykyään hänen omistamaansa Wiklöf Holding -yhtiöön kuuluu muun muassa hotelleja, kauppoja, laivojen tax-free-myyntiä, kiinteistö- ja matkailualaa, logistiikkaa sekä ambulanssihelikoptereita.

Hänen lahjoittamillaan varoilla perustettiin myös Itämeri-rahasto Östersjöfonden. Hänen järjestämistään syntymäpäiväjuhlista on muodostunut ahvenanmaalainen perinne, johon kuuluu ilmaiskonsertteja.

Lue lisää: Nuorimies ei saanut edes pankista lainaa – nyt Anders Wiklöf on itse pankin suuromistaja: miljonäärin uskomaton tarina

Artikkelia korjattu 28.7.2021 kello 11.42. Alunperin jutussa kerrottiin Aftonbladetia lainaten, että Suomen entinen pääministeri Paavo Lipponen olisi osallistunut juhliin. Tosiasiassa hän oli saanut kutsun juhliin, muttei päässyt osallistumaan niihin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?