Kamux maksoi Saksassa miljoonia euroja autoista, joita se ei koskaan saanut – oikeusprosessi vireillä

Kamuxin Saksan maajohtaja lopettaa heti tehtävässään.

Kamux on maksanut Saksassa 3,7 miljoonaa euroa autoista, joita ei ole toimitettu sille.

22.7.2021 11:06

Käytettyjä autoja myyvän Kamux-ketjun Saksan tytäryhtiö aloittaa oikeusprosessin paikallista hankintakumppaniaan vastaan.

Kamux kertoo tiedotteessaan, että kyseinen toimija on saanut tämän vuoden maalis-kesäkuussa maksuja vastineeksi autoista, joita se ei ole kyennyt toimittamaan lukuisista reklamaatioista huolimatta.

Kamuxin saksalainen tytäryhtiö vaatii hankintakumppaniltaan noin 3,7 miljoonaa euroa, jotka se on maksanut autojen ostosopimuksiin liittyen.

Rahojen takaisin saaminen riippuu oikeusprosessin lopputuloksesta. Siksi Kamux kirjaa kesäkuulle noin 3,9 miljoonan euron varauksen. Se huomauttaa, että mahdolliset menetykset ja kulut esitetään oikaisuerissä, eivätkä ne vaikuta yhtiön julkistamiin tätä vuotta koskeviin näkymiin.

Kamux tiedottaa lisäksi, että sen Saksan maajohtaja Aleksandar Amann lopettaa heti yhtiön palveluksessa. Lähdöstä on yhtiön mukaan sovittu yhteisymmärryksessä.

Yhtiö alkaa etsiä uutta toimitusjohtajaa heti. Siirtymäkauden ajan Saksan maajohtajan tehtäviä hoitaa vt:nä yhtiön talousjohtaja Marko Lehtonen.

– Haemme maajohtajaksi henkilöä, jolla on kyky yhdessä tiimin kanssa viedä Kamuxin kunnianhimoista kasvustrategiaa Saksan markkinalla määrätietoisesti eteenpäin, toimitusjohtaja Juha Kalliokoski sanoo tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?