Metso Outotecille 360 miljoonan euron tilaus uuden kuparisulaton suunnittelusta ja teknologiatoimituksesta Indonesiaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Metso Outotecille 360 miljoonan euron tilaus uuden kuparisulaton suunnittelusta ja teknologia­toimituksesta Indonesiaan

Hanke valmistuu vuonna 2024.

Metso Outotec on toimittanut 51 kuparin liekkisulattoa eri puolille maailmaa.

21.7. 12:10

Metso Outotec on tehnyt merkittävän sopimuksen uuden kuparisulaton suunnittelusta ja teknologiatoimituksesta Gresikiin Itä-Jaavan alueelle Indonesiaan. Sulattotoimitukseen sisältyvät myös teknologialisenssit. Hankkeen omistaa PT Freeport Indonesia ja sen rakentamisesta ja toimituksesta vastaa PT Chiyoda International.

Toimitukseen sisältyvät keskeisten prosessilaitteiden suunnittelu ja toimitukset sekä sulattokokonaisuuden keskeiset prosessienohjausjärjestelmät, elektrolyyttinen talteenotto, kaasunpuhdistus, rikkihappotehdas, kuonarikastamo sekä jätevesien käsittelylaitos.

Uuden sulaton on valmistuttuaan vuonna 2024 määrä käsitellä 1,7 miljoonaa tonnia kuparirikastetta vuodessa. Metso Outotec on hankkeen aiemmassa vaiheessa tehnyt sulattokokonaisuuden perussuunnittelua sekä muita vaativia suunnittelupalveluita. Sulatto otetaan käyttöön vuonna 2024.

– Yhteiset ponnistelumme PT Freeport Indonesian ja Chiyodan kanssa nostavat kuparisulattojen standardit uudelle tasolle täyttäessään tiukimmatkin kansainväliset ympäristö- ja tehokkuusvaatimukset. On erittäin hienoa päästä toteuttamaan tätä viimeisimpään teknologiaan perustuvaa kuparisulattoa, toteaa Metso Outotecin toimitusjohtaja Pekka Vauramo tiedotteessa.

Metso Outotec on toimittanut 51 kuparin liekkisulattoa eri puolille maailmaa. Metso Outotecin liekkisulatus on maailman käytetyin menetelmä kuparin sulatukseen. Teknologian avulla Metso Outotecin asiakkaat pystyivät vuonna 2020 välttämään 1,6 miljoonaa tonnia hiilidioksidipäästöjä, tiedotteessa kerrotaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?