MaRa kantelee riittämättömistä koronatoimista Vaalimaan raja-asemalla: ”Tämän takia rajoitukset jäivät kireiksi” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

MaRa kantelee riittämättömistä koronatoimista Vaalimaan raja-asemalla: ”Tämän takia rajoitukset jäivät kireiksi”

Järjestö on tyytymätön Vaalimaan raja-aseman koronatoimiin EM-kisaturistien palatessa Suomeen.

20.7. 10:44

Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry tekee kantelun eduskunnan oikeusasiamiehelle Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän KymSoten riittämättömistä koronatoimista Vaalimaan raja-asemalla.

MaRa sanoo tiedotteessa, että KymSoten alimitoitetun resurssoinnin takia 800 EM-kisoissa käynyttä matkustajaa päästettiin Suomeen vapaasti.

MaRan toimitusjohtaja Timo Lappi katsoo, että KymSoten ja muiden viranomaisten tiedossa oli, että kisoista palaaminen painottuu tiistaipäivään ja -iltaan 22. kesäkuuta, mutta tästä huolimatta ruuhka-aikana paikalla oli riittämätön määrä henkilökuntaa.

Lapin mukaan KymSoten laiminlyönnit käänsivät tartunnat kasvuun.

– Tämän takia Uudenmaan maakunnan ravintola- ja kokoontumisrajoitukset jäivät kireiksi ja osassa Varsinais-Suomen ja Päijät-Hämeen kuntia tapahtuma-alan rajoituksia kiristettiin. Nyt näyttää siltä, että myös muiden maakuntien ravintola- ja kokoontumisrajoituksia kiristetään. Toimialan yrityksille aiheutuvat myynnin menetykset ovat vähintään useita kymmeniä miljoonia euroja yksin Uudellamaalla, Lappi sanoo tiedotteessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?