Pirkko Arstila kertoi viilennysvinkkinsä Ilta-Sanomille, sitten Mustissa ja Mirrissä alkoi tapahtua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pirkko Arstila kertoi nerokkaasta viilennyskikasta, sitten lemmikkikaupoissa alkoi tapahtua: ”Niitä on mennyt todella paljon”

Lemmikkitavaraliikkeissä eri puolella Suomea on viime päivinä nähty kovia asiakaspiikkejä. Hitiksi on noussut koirien viilennysmatto.

Toimittaja Pirkko Arstila kertoi Ilta-Sanomille ostaneensa mökkikuntansa eläintarvikeliikkeestä koirille tarkoitetun viilennyspatjan.

24.6. 12:08

Lemmikkieläintarvikeliikkeissä on havaittu viime päivinä ruuhkaa. Ihmisiä on ollut kassan luona hetkittäin jonoksi asti ja heistä useimmat ovat saattaneet pidellä kädessään jopa samaa tuotetta.

Tuo tuote on yleensä ollut koirille tarkoitettu sininen viilennysmatto.

Ilta-Sanomat julkaisi tiistaina jutun toimittaja Pirkko Arstilasta. Jutussa Arstila kertoi ostaneensa mökkipaikkakuntansa eläintarvikeliikkeestä koirille tarkoitetun viilentävän patjan. Patja oli ollut tanskandoggin kokoinen, mutta tanskandoggille Arstila ei ollut sitä ostanut. Hän oli ostanut sen itselleen, jotta nukkuisi helleöinä paremmin.

– Olen nukkunut erittäin onnellisesti. Kun makaan patjalla, olen tanskandoggin kokoinen, Arstila kertoi Ilta-Sanomille.

Lue lisää: Pirkko Arstilan nerokas viilennys­kikka: ”Olen ollut nyt kolme yötä koirana”

Päivä sen jälkeen, kun Arstila oli antanut viilennysvinkkinsä, ihmisiä oli nähty Mustin ja Mirrin myymälöissä jonottamassa kassalle koirien viilennysmatto ainoana ostoksenaan.

Mustin ja Mirrin maajohtaja Timo Tervo vahvistaa havainnot paikkansapitäviksi.

– Niitä koirien viilennysmattoja on mennyt todella paljon. Useissa myymälöissä oli hetkellisesti todella kovia asiakaspiikkejä. Varmasti tämä kyseinen juttu, joka oli lehdessä, kiihdytti niiden mattojen myyntiä huomattavasti.

Myös lemmikkitarvikeliike Faunatarin valikoimavastaava Leena Borgström kertoo viilennysmattojen kysynnän kasvaneen ketjun myymälöissä aivan hiljattain.

– Kieltämättä kysyntä on noussut nyt helteiden myötä. Lisätilauksia on tehty toimittajilta, kun hyllyt ovat tyhjenneet. Kyllä niitä normaalistikin kesällä myydään paljon, mutta tällä hetkellä erityisen paljon.

Tervon tapaan myös Borgström sanoo huomanneensa mattojen menekin lisääntyneen Pirkko Arstilan jaettua viilennysvinkkinsä.

– Arstilan kerrottua vinkkinsä huomasimme tämän vaikuttavan erityisesti suurien mattojen myyntiin niin myymälöissä kuin verkkokaupassa.

– Helsingin Itäkeskuksen myymälästämme kerrotaan, että vaikka tuotteet on tarkoitettu koirille, ovat asiakkaat kassalla tunnustaneet ostoksensa olevan itselleen tai helteestä valittaville aviomiehille.

Tervo kertoo, ettei viilennysmattojen kesäinen menekki sinällään ole uusi ilmiö. Mattoja on myyty runsaasti myös aiempina kesinä, kun hellekelit ovat vyöryneet päälle.

– Ei tämä ole ensimmäinen kerta, kun ihmiset ostavat viilennysmattoja. Niiden menekki on aina kasvanut kuumilla helteillä. Yleensäkin kaikenlaiset koirien viilennystuotteet ovat lisänneet menekkiään hellekeleillä.

Tervon mukaan viilennyspatjojen myynnissä nähtiin kuitenkin poikkeuksellinen piikki Arstilan kerrottua viilennyskeinostaan.

– Myös verkkokaupan puolella nähtiin keskiviikkona todella massiivinen menekki näissä viilennyspatjoissa, hän sanoo.

Borgström puolestaan kertoo, että viilennysmattojen lisäksi Faunatarin myymälöistä on viime päivinä ostettu myös muita koirille tarkoitettuja viilennystuotteita, kuten viilennysliivejä ja -kaulahuiveja, häkkituulettimia, uima-altaita, viilentäviä leluja ja matkavesikuppeja.

Tällä hetkellä, jos tarkastelee Mustin ja Mirrin verkkokaupasta koirien sinisen viilennysmaton saatavuutta myymälöissä, voi huomata, että tuote on loppunut useista myymälöistä.

Tervon mukaan mattojen saatavuudesta ei tarvitse kuitenkaan olla huolissaan. Myymälöitä täydennetään parhaillaan, hän kertoo.

– Myymälöissä on ollut hetkellisiä puutteita ja edelleen osasta myymälöistä ne matot voivat olla loppu. Tänään on kuitenkin tullut lisää kuormia, joiden mukana on tuotu lisää viilennysmattoja myymälöihin.

Pirkko Arstila kummasteli Ilta-Sanomien jutussa, miksi koirille on viilentäviä patjoja, muttei ihmisille.

Mustin ja Mirrin maajohtaja Timo Tervo ja Faunatarin valikoimavastaava Leena Borgström toteavat kummatkin, ettei mikään sinänsä estä ihmistä käyttämästä koirien viilennysmattoa itsensä viilentämiseen. He kuitenkin korostavat, että molemmat liikkeet myyvät mattoja ainoastaan koirille. Kuluttaja päättää itse tuotteen loppukäytöstä.

– Ne matot aktivoituvat kehon lämmöstä ja viilentävät siten ihmisen samalla tavalla kuin koirankin. Me kuitenkin myymme niitä eläimille. Tuotteet ovat täysin turvallisia, mutta me myymme niitä eläimille emmekä ota vastuuta tuotteiden loppukäytöstä, Tervo sanoo.

Juttua muokattu 24.6. klo 14:40: Muutettu artikkelin muotoiluja ja lisätty Faunatarin valikoimavastaavan kommentit.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?