ITV: Verkkojätti Amazon tuhoaa miljoonia myymättömiä tuotteita vuosittain - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

ITV: Verkko­jätti Amazon tuhoaa miljoonia myymättömiä tuotteita vuosittain

Amazonin edustajan mukaan yritys pyrkii siihen, että myymättömät tuotteet lahjoitettaisiin tai myytäisiin edelleen. ITV:n selvityksen mukaan näin ei aina käy.

Dunfermlinen jakelukeskus avattiin vuonna 2011 Skotlantiin. ITV:n mukaan sieltä viedään satojatuhansia tuotteita viikottain tuhottavaksi.

24.6. 20:30

Verkkojätti Amazon tuhoaa miljoonia myymättömiä tuotteita vuosittain, ITV uutisoi. Usein tuotteet ovat täysin uusia ja käyttämättömiä.

ITV pohjaa tietonsa muun muassa vuodettuihin asiakirjoihin, salassa kuvattuihin videoihin ja entisen työntekijän haastatteluun.

ITV:n saamilla videoilla näkyy, kuinka älytelevisioita, kannettavia tietokoneita, droneja, hiustenkuivaajia, kuulokkeita, kirjoja ja sinetöityjä kasvomaskeja on merkitty ”tuhottavaksi”. Videoille tallentui myös kuorma-autoja viemässä tuhottavaksi määrättyjä tuotteita kaatopaikalle.

Pelkästään yhden viikon aikana viime huhtikuussa Dunfermlinen jakelukeskuksessa merkittiin yli 124 000 tuotetta ”tuhottavaksi”. Samana aikana vain 28 000 tuotetta oli merkitty ”lahjoitettavaksi”.

Pääministeri Boris Johnson kommentoi ITV:n tutkimusta sanoen, että asia vaati lisäselvityksiä.

– On itsestään selvää, ettemme halua tavaroiden menevän kaatopaikoille missään olosuhteissa, siksi meillä on kaatopaikkavero ja kaatopaikkojen luottojärjestelmä ja kaikkea muuta, Johnson sanoi.

Amazonin edustaja kertoi Courierille, että vaikka kuorma-autot menivät kaatopaikalle, ne todellisuudessa kierrätettiin.

– Teemme töitä sen eteen, ettei tuotteita lainkaan tuhota ja prioriteettimme on jälleenmyydä, lahjoittaa hyväntekeväisyysjärjestöille tai kierrättää myymättä jääneet tuotteet.

– Mitään tuotteita ei lähetetä kaatopaikalle Britanniassa. Viimeisenä vaihtoehtona lähetämme tuotteet energian talteenottoon, mutta työskentelemme kovasti, jotta saisimme sen nollaan.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?