Tähtisijoittaja varoitti piensijoittajia "kaikkien romahdusten äidistä" – pian viestit poistuivat Twitteristä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Tähtisijoittaja varoitti piensijoittajia "kaikkien romahdusten äidistä" – pian viestit poistuivat Twitteristä

Kun kryptot putoavat biljoonista ja meemiosakkeet kymmenistä miljoonista, tappiot lähestyvät valtioiden kokoa, Michael Burry twiittasi.

Michael Burryn viestien sävy on muuttunut tänä vuonna riskeistä varoitteleviksi.

22.6.2021 15:08

Finanssikriisissä rikastunut hedgesijoittaja Michael Burry varoitti Twitterissä piensijoittajia valtavista tappioista. Burryn mukaan kryptovaluuttoihin ja meemiosakkeisiin liittyvä hype voi johtaa ”valtioiden kokoisiin tappioihin”.

Burry julkaisi sarjan varoittelevia twiittejä viime torstaina. Myöhemmin twiitit poistettiin. Niistä kertoo uutistoimisto Bloomberg. Burryn suhdetta Twitteriin luonnehditaan jutussa sattumanvaraiseksi. Hän ei viesti säännöllisesti Twitter-tililtään, mutta silloin kun hän viestii, kommentit saattavat olla ristiriitaisia. Burryllä on myös tapa poistaa viestinsä pian niiden julkaisun jälkeen.

Bloombergin mukaan meemiosakkeista innostuneet seuraavat Burryä tarkasti. Hän ennakoi jo vuonna 2019 pelikauppaketju Gamestockin osakkeen nousua, mikä loi pohjaa hurjalle kurssirallille aiemmin tänä vuonna.

Lue lisää: ”Meemiosake” Gamestop syöksyi jälleen nousuun

Burryn oma näkemys on tosin tänä vuonna muuttunut riskeistä varoittelevaksi.

Lue lisää: Kommentti: ”Tähtisijoittaja” syyllistää suosittuja rahastoja kuplariskistä, mutta kaikkia väitteitä ei kannata niellä

Burry ei ole varoitteluissaan yksin. Dallas Maverickien omistaja Mark Cuban paljasti seuraajilleen hiljattain kärsineensä kryptomarkkinoilla tappioita, kun Iron Financen rahakkeen DeFi Titaniumin arvo putosi 60 dollarista nollille.

Burry tuli suuren yleisön tietoisuuteen Big Short -elokuvasta, jonka päähenkilön todellinen esikuva hän on.

Tunnetuimman kryptovaluutan bitcoinin arvo liikkuu lähellä 30 000 dollaria, mitä pidetään markkinoilla vedenjakajana tulevan kehityksen suhteen.

– Kauppaa käydään todennäköisesti 30 000 ja 40 000 dollarin vaihteluvälissä ja toivottavasti 30 000 dollaria pitää pintansa vuoden pohjanoteerauksena, kryptolainayhtiö Nexon perustajiin kuuluva Antoni Trenchev kommentoi uutistoimisto Bloombergille Lontoosta.

– Jos näin ei käy, uutta nousua voidaan joutua hakemaan 25 000 tai 20 000 dollarin tasosta.

Puolilta päivin Suomen aikaa bitcoin arvo liikkui 31 500 dollarissa. Kryptovaluuttojen arvoa painaa muun muassa merkit Kiinan kiristyvästä sääntelystä. Kiinan keskuspankki ilmoitti eilen kutsuneensa koolle suurimpien pankkien sekä AliPayn edustajia selvittääkseen kryptovaluuttapalveluiden kieltämistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?