Nokia nokittaa, tarjoaa yhtä päivää enemmän kuin Apple – työnteossa ”paluuta vanhaan ei ole” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nokia nokittaa, tarjoaa yhtä päivää enemmän kuin Apple – työnteossa ”paluuta vanhaan ei ole”

Nokia sallii kolme etätyöpäivää viikossa. ”Paluuta vanhaan ei ole”, sanoo toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

Pandemia pakotti yritykset muuttumaan, sanoo Nokian toimitusjohtaja Pekka Lundmark.

22.6. 11:28

Verkkolaitevalmistaja Nokia on linjannut koronaviruspandemian jälkeisistä työskentelytavoista. Nokian tiedotteen mukaan ensi vuoden alusta voimaan tuleva uusi ohjeistus antaa työntekijöille mahdollisuuden työskennellä etänä jopa kolme päivää viikossa.

– Pandemia pakotti yritykset muuttumaan ja teknologia mahdollisti muutokseen tarvittavat innovaatiot. Paluuta vanhaan ei ole, sillä tulokset uusista tavoista tehdä töitä ovat olleet varsin hyviä, toimitusjohtaja Pekka Lundmark sanoo tiedotteessa.

Nokia ei ole tässä kehityksessä suinkaan yksin. Esimerkiksi Piilaakson teknologiayhtiöistä monet ovat ryhtyneet linjaamaan koronapandemian jälkeistä työskentelymallia.

Esimerkiksi Apple on kertovansa työntekijänsä syksyllä takaisin toimistoon, mutta sallii kaksi päivää etätöitä viikossa.

Lue lisää: Apple haluaa työntekijät syksyllä takaisin toimistoon – etätöitä saisi tehdä kaksi päivää viikossa

Nokian tiedotteen mukaan uudet ohjeistukset pohjautuvat yhtiön keräämiin havaintoihin koronaviruspandemian aikana sekä työntekijöiltä saatuun palautteeseen. Viime vuoden lopulla tehtyyn kyselyyn etätyötoiveista vastasi noin 26 000 Nokian työntekijää.

Vastaajista 91 prosenttia vastaajista koki tuottavuutensa säilyneen tai kasvaneen etätyössä. Myös halu etätyön tekemiseen on hieman kasvanut. Vastaajat haluavat nyt tehdä etätyötä keskimäärin 2–3 päivää viikossa, kun ennen pandemiaa vastaava luku oli noin kaksi päivää viikossa.

Samaan aikaan 81 prosenttia Nokian työntekijöistä haluaa tulla toimistolle osana työviikkoa. Toimistolla halutaan vahvistaa yhteistyötä ja tavata kollegoja.

Lisäksi Nokia aikoo muokata toimitilojaan vastatakseen pandemian mukanaan tuomiin muutoksiin. Monissa toimipaikoissa jopa 70 prosenttia työtiloista varataan jatkossa tiimityötä ja kokouksia varten. Yhtiö on kokeillut uutta toimitilamallia muun muassa Dallasin, Singaporen ja Budapestin toimitiloissaan.

Valtaosa Nokian työntekijöistä on tehnyt pandemia-aikana etätyötä. Yhtiön nykyinen koronapandemiaan liittyvä etätyökäytäntö jatkuu kaikissa toimipaikoissa kuluvan vuoden loppuun saakka.

Viime vuoden lopussa Nokialla oli noin 92 000 työntekijää noin 130 maassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?