asuntokauppa vilkasta toukokuussa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Asuntokauppa kävi toukokuussa – huimat kasvuprosentit Kuopiossa ja Joensuussa

Asuntokauppa näyttää käyneen toukokuussa edelliskuukausien tavoin vilkkaana, vaikka ihan huhtikuun lukuihin ei Huoneistokeskuksen mukaan yllettykään.

Toukokuun asuntokauppamäärät ovat korkealla aiempiin vuosiin verrattuna.

18.6. 9:34

Asuntokauppa oli viime kuussa edelliskuukausien tavoin vilkasta. Huoneistokeskuksen asuntomarkkinakatsauksen mukaan vanhojen asuntojen kaupassa oli kasvua edellisvuodesta 29 prosenttia.

Tahti on hieman hidastunut huhtikuusta, jolloin vanhoja asuntoja myytiin Huoneistokeskuksen mukaan peräti 75,8 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Viime vuoden huhtikuussa asuntokauppamääriin vaikutti kuitenkin voimakkaasti koronaepidemia.

Koko alkuvuonna eli tammi-toukokuussa vanhoja asuntoja on myyty 28,7 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Pääkaupunkiseudulla tehtiin toukokuussa vanhojen asuntojen kauppoja 35,2 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Muualla Suomessa kauppoja tehtiin toukokuussa 27,4 prosenttia enemmän.

– Toukokuun kauppamäärät olivat korkealla tasolla aiempiin vuosiin verrattuna. Kuten huhtikuussakin, myös toukokuussa vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin Suomessa noin 1 000 kappaletta enemmän kuin vuosina 2016–2020, sanoo Huoneistokeskuksen liiketoimintajohtaja Marina Salenius tiedotteessa.

Tampereella vanhoja asuntoja myytiin 39,4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten ja Turussa kasvua oli 20,0 prosenttia. Lahdessa kasvua oli 39,1 prosenttia, Oulussa 33,5 prosenttia, Kuopiossa 74,0 prosenttia, Jyväskylässä 62,1 prosenttia ja Joensuussa peräti 110,0 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?