Stora Enso irtisanoo 550 Veitsiluodossa

Veitsiluodossa suljetaan kolme paperikonetta pysyvästi.

Stora Enso sulkee Kemin Veitsiluodossa kolme paperikonetta pysyvästi.

Metsäyhtiö Stora Enso on saanut päätökseen yt-neuvottelut sellun ja paperin tuotannon lopettamisesta Kemin Veitsiluodossa. Tuotannon on määrä loppua tämän vuoden kolmannella neljänneksellä.

Neuvottelujen seurauksena 550 henkilöä irtisanotaan. Stora Enson tiedotteen mukaan vajaa kolmannes irtisanomisista on mahdollista toteuttaa eläkejärjestelyillä.

Veitsiluodon yt-neuvottelujen seurauksena kolme paperikonetta, kemiallisen sellun ja hiokkeen tuotanto sekä arkittamo suljetaan pysyvästi. Veitsiluodon saha jatkaa toimintaansa Wood Products -divisioonassa ja se työllistää noin 50 henkilöä.

Stora Enso ilmoitti huhtikuussa suunnittelevansa sellun ja paperin tuotannon lopettamista Kvarnsvedenissä Ruotsissa ja Veitsiluodossa paperimarkkinan heikkenemisen vuoksi. Kvarnsvedenissä yt-neuvottelut ovat vielä kesken.

Veitsiluodon irtisanottavista 440 työskentelee Paper-divisioonassa ja 110 kunnossapitoyhtiö Eforassa. Sulkemisen arvioitiin alun perin vaikuttavan enintään 670 henkilöön.

Enintään 21 työntekijää siirtyy Etteplanille Efora Oy:n Veitsiluodon projektointitoiminnon liikkeenluovutuksen myötä 1. elokuuta.

Pääosa työsuhteista päättyy tammikuun 2022 loppuun mennessä.

Stora Enso kertoo tutkivansa parhaillaan, millaista toimintaa Veitsiluodossa voisi tulevaisuudessa olla. Eri vaihtoehtoja ja niiden kannattavuutta tulee selvittämään ulkopuolinen asiantuntija, ja prosessin koordinointiin osallistuvat työ- ja elinkeinoministeriö, Kemin kaupunki ja muita kumppaneita.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?