”Matkailuautojen Airbnb" aloittaa Suomessa – ”Suomalaiset ovat pohjimmiltaan karavaanarikansaa”

Palvelu pyrkii ensimmäisen toimintavuotensa aikana luomaan Suomeen noin 200 ajoneuvon verkoston.

Yritys pyrkii vastaamaan Australiasta tulleen ”vanlife”-elämäntyylin aiheuttamaan kysyntään.

16.6.2021 18:30

Hollantilainen matkailuyritys Camptoo tuo Airbnb-tyylisen matkailuajoneuvojen vuokrauspalvelunsa Suomeen, yhtiö kertoo tiedotteessa. Jakamistalousalustan uskotaan houkuttelevan erityisesti nuoria pariskuntia, perheitä ja eläkeläisiä.

Palvelun ideana on, että yksityisomistaja laittaa matkailuautonsa tai -vaununsa vuokralle ja ansaitsee lisätuloja silloin, kun ei sitä itse käytä. Matkailija etsii palvelusta itselleen hakukriteereihinsä sopivan ajoneuvon ja vuokraa sen.

Camptoon kautta on vuokrattavissa Euroopassa yli 3 500 ajoneuvoa. Suomessa yrityksen tavoitteena on luoda ensimmäisen toimintavuoden aikana noin 200 ajoneuvon verkosto.

Australiasta Eurooppaan rantautunut ”vanlife”-elämäntyyli sekä suomalaisten innostus retkeilyelämää ja omatoimimatkailua kohtaan auttavat palvelua rantautumaan Suomeen, kertoo Camptoon Suomen maajohtaja Ellimaija Tanskanen tiedotteessa.

– Nämä trendit antavat meille hyvät lähtökohdat tulla uusille markkinoille, samoin kuin se, että suomalaiset ovat pohjimmiltaan karavaanarikansaa, Tanskanen toteaa.

Camptoo on perustettu Hollannissa vuonna 2014.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?