Kaupankäynti Privanetin markkinapaikalla keskeytetty toistaiseksi - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Kaupankäynti Privanetin markkinapaikalla keskeytetty toistaiseksi

Viranomaisen uuden tulkinnan mukaan jälkimarkkinapaikan toiminta ei ole mahdollista Privanetin nykyisen toimiluvan nojalla.

Privanetin jälkimarkkinapaikalla ei pysty toistaiseksi käymään kauppaa.

15.6. 15:33

Sijoituspalveluja tarjoava Privanet Securities on joutunut keskeyttämään kaupankäynnin listaamattomien osakkeiden jälkimarkkinapaikallaan toistaiseksi. Yhtiö tiedotti asiasta verkkosivuillaan maanantaina illalla. Yhtiöstä kerrotaan, että kaupankäynti keskeytettiin päivän päätteeksi.

Syynä on Finanssivalvonnan (Fiva) uusi tulkinta jälkimarkkinapaikan toimiluvasta.

Privanet kertoo verkkosivuillaan julkaistussa tiedotteessa, että Fiva on kiinnittänyt yhtiön huomion Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen julkaisemaan raporttiin, jossa on täsmennetty MiFID II -direktiivissä määriteltyä monenkeskisen järjestelmän käsitettä.

– Raportista tehdyn tulkinnan perusteella Privanetin jälkimarkkinapaikan toiminta ei ole mahdollista yhtiön nykyisen toimiluvan nojalla, vaan osakkeiden välittäminen edellyttäisi vastaavaa toimilupaa kuin First North -markkinapaikalla, tiedotteessa sanotaan.

Privanetin mukaan jälkimarkkinapaikan toiminnan jatkaminen soveltuvan sääntelyn mukaisesti edellyttää merkittäviä muutoksia joko toiminnan järjestämiseen tai Privanetin toimiluvan sisältöön.

Yhtiö kertoo selvittävänsä potentiaalisia vaihtoehtoja tarjota asiakkailleen mahdollisuuden käydä kauppaa listaamattomien yhtiöiden osakkeilla myös jatkossa. Toistaiseksi Privanet joutuu keskeyttämään kaupankäynnin jälkimarkkinapaikalla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?