HS: Finnkinon teattereissa ei saa syödä omia eväitä – yhtiö vetoaa korona-ajan tulon­menetyksiin

Elokuvayhtiön kaupallinen johtaja kertoo Helsingin Sanomille, että omaa naposteltavaa voi tuoda teattereihin poikkeuksellisesti terveyssyistä.

Finnkino Promenadi Yrjönkadulla Porissa.

14.6.2021 22:51

Finnkino on päivittänyt nettisivustonsa ohjeistuksia huomautustekstillä, jonka mukaan teattereissa voi nauttia vain yhtiön omasta myymälästä tai Oscar’s barista ostettuja tuotteita. Aiheesta uutisoi Helsingin Sanomat.

Yhtiön kaupallinen johtaja Hannele Wolf-Mannila kertoo HS:lle, että uuteen ohjeistukseen vaikuttivat korona-ajan tulonmenetykset. Ohjeistuksen on kuitenkin tarkoitus jäädä voimaan myös pandemian jälkeen.

– Olemme joutuneet sulkemaan teattereita ja sitten taas ne, jotka saavat olla auki, voivat myydä vähemmän lippuja kuin ennen. Se on johtanut isoihin tulon­menetyksiin, ja olemme miettineet uusia tulonlähteitä, jotta voimme toimia kannattavasti, Wolf-Mannila sanoo HS:lle.

Omia eväitä saa edelleen nauttia terveydellisistä syistä.

Loppuvuodesta 2020 Husin alueella käyttöön otetut koronarajoitukset vaikeuttivat elokuvateattereiden liiketoimintaa merkittävästi. Filmikamarin toimitusjohtaja ja Elokuvateatteriliiton toiminnanjohtaja Tero Koistinen kertoi tuolloin Taloussanomille, että vuosi oli ollut alalle jo ennestään vaikea.

Turvallisuussyistä Finnkino myy paikkoja edelleen rajoitetusti. Seurueiden väliin tulee jättää aina vähintään kaksi metriä tilaa. Lisäksi näytösten aloitusajat on porrastettu tartunnoille altistavien jonojen ehkäisemiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?