Elon Musk perui puheitaan, bitcoin ponkaisi jälleen

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk kertoi, ettei hän ole sittenkään torjumassa bitcoinia maksuvälineenä kokonaan.

Teslan toimitusjohtajan kommentit jatkavat bitcoinin kurssin heiluttamista.

14.6.2021 14:44

Virtuaalivaluutta bitcoinin kurssi on lähtenyt selvään nousuun sen jälkeen kun sähköautovalmistaja Teslan toimitusjohtaja Elon Musk ilmoitti viikonloppuna, että yhtiö hyväksyy bitcoinin sittenkin maksuvälineeksi.

Tämä edellyttää kuitenkin sitä, että sähkösyöpön bitcoinin louhinta saadaan ohjattua nykyistä kestävämpään suuntaan. Musk kertoi asiasta Twitter-kommentissaan.

Musk ilmoitti toukokuun puolivälissä, ettei Tesla hyväksy enää bitcoineja maksuvälineeksi, koska sen tuotannossa käytettävä sähkö tulee enimmäkseen fossiilisista lähteistä. Ilmoitus sai bitcoinin kurssin selvään laskuun.

Suurin osa maailman bitcoineista louhitaan Kiinassa. Siellä louhijoiden energiantarpeen arvioidaan nousevan vuonna 2024 yhteensä 297 terawattituntiin. Tämä olisi enemmän kuin koko Italian energiankulutus vuonna 2016.

Muskin sunnuntaisen ilmoituksen jälkeen bitcoinin kurssi lähti selvään nousuun ja lähestyy nyt 40 000 dollarin rajaa. Kurssi nousi eilen lopulta 9,8 prosenttia 39 035,47 dollariin. Nousu on jatkunut myös tänään.

Huhtikuun puolivälissä bitcoinin kurssi kävi kaikkien aikojen korkeimmassa arvossaan eli yli 64 000 dollarissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?