Sähköt uhkaavat mennä poikki – toimi äkkiä näin, jos olet näiden kohufirmojen asiakkaana

Fi-Nergy Voima ja 365 Hankinta eivät voi jatkaa sähköntoimituksia asiakkailleen.

Uusi sopimus pitäisi solmia viipymättä, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkeaisi.

11.6.2021 15:18

Energiavirasto kehottaa Fi-Nergy Voiman ja 365 Hankinnan asiakkaita valitsemaan pikaisesti uuden sähkönmyyjän.

Lue lisää: Kohun keskellä olevan sähköyhtiön sisaryhtiö haettu konkurssiin – kirjattu Viroon, mutta toiminta Suomessa

Kohun keskellä olevat Fi-Nergy Voima Oy, Fi-Nergy Voima OÜ ja 365 Hankinta Oy eivät voi jatkaa sähköntoimituksia asiakkailleen tasevastaavan puuttumisen vuoksi, virasto tiedotti perjantaina.

Sähkömarkkinalainsäädäntö edellyttää sähkönmyyjällä olevan niin kutsutun tasevastaavan. Näillä yhtiöille sitä ei enää ole, kun Fingrid purki perjantaina tasevastaavana olleen yrityksen sopimuksen.

Energiaviraston mukaan yhtiöiden asiakkaiden sähkönjakelua ei katkaista välittömästi, mutta uusi sähkömyyntisopimus kannattaa tehdä silti pikaisesti.

Verkkoyhtiöt lähettävät asiakkailleen ilmoituksen sähkönjakelun katkeamisesta ja huolehtivat sähköntoimituksen jatkumisesta kuluttaja-asiakkaille vähintään kolmen viikon ajan ilmoituksen lähettämisestä.

Sähkönjakelun jatkuminen edellyttää, että asiakkaat itse tekevät sopimuksen uuden sähkönmyyjän kanssa. Jos sitä ei tee kolmessa viikossa, verkkoyhtiöllä on oikeus katkaista asiakkaan sähkönjakelu.

Uudelle sähkönmyyjälle tulisi varata vähintään 14 päivää sähköntoimituksen järjestämiseen. Jotkut myyjät voivat vaatia pidemmänkin ajan. Uusi sopimus pitäisi siis solmia viipymättä, jotta sähkönjakelu kotitalouteen ei katkeaisi.

Asiakkaita ei siirretä automaattisesti minkään sähkönmyyjän asiakkaiksi.

Asiakas voi valita uuden sähkönmyyjän esimerkiksi kilpailuttamalla sähkösopimuksen Energiaviraston ylläpitämässä sahkonhinta.fi-palvelussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?