El Salvador virallisti bitcoinin – presidentti: ”Historiaa!”

El Salvador on ensimmäinen valtio, joka on tehnyt kryptovaluutta bitcoinista virallisen valuutan.

El Salvadorin presidentti Nayib Bukele sai aloitteensa läpi. Maan kongressi hyväksyi bitcoinin El Salvadorin viralliseksi valuutaksi.

10.6.2021 11:32

El Salvadorin kongressi on hyväksynyt kryptovaluutta bitcoinin maan viralliseksi valuutaksi. Kongressi teki päätöksensä äänin 62-22 keskiviikkona aamuyhdeksältä Suomen aikaa, Reuters kertoo.

Näin ollen keskiamerikkalainen valtio on nyt ensimmäinen maa maailmassa, jossa kryptovaluutan asema on laillistettu. Laki tulee voimaan 90 päivän päästä. El Salvadorissa voi edelleen myös käyttää Yhdysvaltain dollaria, jonka maa hyväksyi valuutakseen vuonna 2001.

Bitcoinia El Salvadorin viralliseksi valuutaksi ajoi maan presidentti Nayib Bukele.

– Bitcoin-laki on hyväksytty suurella enemmistöllä salvadorilaisessa kongressissa. 62 84:stä äänestä! Historiaa! hän kirjoitti Twitterissä kongressin äänestyksen jälkeen.

Valuuttauudistuksen tarkoituksena on helpottaa muualla asuvia maan kansalaisia välittämään rahaa El Salvadoriin jääneille läheisilleen. Presidentin mukaan ulkomailta tulleet rahalähetykset ovat olleet tärkeä tulonlähde maan väestölle, josta 70 prosentilla ei ole pankkitiliä.

Bukele on aiemmin perustellut bitcoinin käyttöönottoa virallisena valuuttana muun muassa työpaikoilla ja sillä, että valuutan myötä tuhannet virallisen talouden ulkopuolella elävät kansalaiset pääsevät mukaan talouteen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?