Adidas mukaan suomalaisen Spinnovan listautumisantiin – sijoittaa 3 miljoonaa euroa

Globaali urheiluvaatebrändi sijoittaa 3 miljoonaa euroa suomalaisyhtiöön.

Adidas tekee myös tuotekehityksessä yhteistyötä kuituyhtiö Spinnovan kanssa.

10.6.2021 10:36

Kuituteknologiayhtiö Spinnova on saanut urheiluvaatteistaan tunnetun Adidaksen ankkurisijoittajaksi tulevaan listautumisantiinsa. Spinnovan mukaan Adidas on sitoutunut merkitsemään suunnitellussa annissa osakkeita kolmella miljoonalla eurolla.

Adidas ja Spinnova tekevät tuotekehityksessä yhteistyötä. Spinnovan mukaan Adidaksen tekemä sitoumus osoittaa, että Adidas aikoo varmistaa itselleen huomattavan osan Spinnovan tulevaisuudessa tuottamista materiaaleista.

Spinnovan tavoitteena on olla globaalisti johtava toimija vastuullisten tekstiilimateriaalien markkinoilla. Se pyrkii paitsi kasvattamaan tuotantokapasiteettiaan myös luomaan lisää kumppanuuksia vaatebrändien ja tekstiilivalmistajien kanssa.

Yhtiö tekee Adidaksen lisäksi yhteistyötä myös H&M-konsernin, VF Corporationin Icebreaker-brändin, Marimekon, Bestsellerin, Bergans of Norwayn ja Eccon kanssa.

Spinnova on kehittänyt uuden tavan valmistaa tekstiilikuitua ilman haitallisia kemikaaleja puusta tai jätevirroista kuten nahka-, tekstiili- tai ruokajätteestä. Yhtiö rakentaa parhaillaan Jyväskylään ensimmäistä kaupallista tehdastaan yhdessä strategisen- ja raaka-ainekumppaninsa Suzanon kanssa.

Spinnova tiedotti toukokuun lopulla suunnittelevansa listautumista Helsingin pörssin First North -markkinapaikalle. Annilla kerättävien bruttovarojen odotetaan olevan noin 100 miljoonaa euroa.

Yhtiö perustettiin marraskuussa 2014, mutta yhtiön mukaan sen teknologia on yli kymmenen vuoden tutkimus- ja kehitystyön tulos.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?