Osa yrittäjistä ei pidä yhtään kesälomaa – ”Nämä ovat huolestuttavia tietoja”

Vaikka pidemmät kesälomat ovat koronan myötä yleistyneet, ei osa yrittäjistä pidä kesälomaa ollenkaan.

Suomen Yrittäjät on huolissaan alan kesälomien lyhyydestä.

Yrittäjistä osa ei kesästä huolimatta juuri ehdi lomailemaan. Tuoreen kyselyn mukaan 12 prosenttia yrittäjistä ei lomaile tänä kesänä ollenkaan ja 16 prosenttia lomailee korkeintaan viikon.

Tiedot käyvät ilmi Yrittäjägallupista, jonka mukaan alle puolet kyselyyn vastanneista yrittäjistä kokee pystyvänsä pitämään riittävästi lomaa.

– Nämä ovat huolestuttavia tietoja. Yrittäjäkin tarvitsee lomansa. Muuten voimat loppuvat eikä ajattelu uudistu, sanoo Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen tiedotteessa.

Koronavuonna pidemmät kesälomat ovat kuitenkin yleistyneet ja loman väliin jättävien määrä on laskenut.

Kaksi viikkoa kesälomaa aikoo pitää 20 prosenttia, kolme viikkoa 12 prosenttia, neljä viikkoa 16 prosenttia ja yli neljä viikkoa 10 prosenttia yrittäjistä.

– Ehkä tältä osin on havaittavissa pientä positiivista kehitystä. Se on tapahtunut osin olosuhteiden pakosta, kun työtä ei ole ollut, Pentikäinen sanoo.

Pisimpiä kesälomia aikovat pitää yli kymmenen henkilöä työllistävät yrittäjät. Vaikeampaa lomailu on yksinyrittäjillä ja pienillä työnantajilla. Toimialoista lyhimmät kesälomat ovat palveluissa ja rakentamisessa.

Yrittäjägallupin toteutti Kantar TNS Suomen Yrittäjien pyynnöstä ja siihen osallistui yli tuhat pienten ja keskisuurten yritysten edustajaa.

LUE LISÄÄ: ”Yrityksiä kaatunut”– Mikael Pentikäinen pyytää osuma­tarkkuutta THL:n ennuste­malleihin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?