Posti ottaa käyttöön ulkopakettiautomaatit – toimivuus varmistettu testaamalla talven yli ulkotiloissa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Posti ottaa käyttöön ulkopakettiautomaatit – toimivuus varmistettu testaamalla talven yli ulkotiloissa

Suosittujen pakettiautomaattien määrä kasvaa koko ajan verkkokaupan myötä, mutta pullonkaulaksi on osoittautunut sopivien sisätilojen puute.

Munkkivuoren ostoskeskuksessa avautui tänä vuonna Euroopan suurin sisäautomaatti. Nyt tulevat ulkoautomaatit.

8.6. 14:58

Posti ottaa käyttöön ulkoautomaatit. Postin mukaan ulkokäyttöisiä pakettiautomaatteja voidaan käyttää siellä missä ei ole tilaa uusille sisäautomaateille tai nykyisten automaattien laajennuksille. Ne ovat asiakkaiden käytössä 24 tuntia vuorokaudessa.

Ensimmäiset ulkoautomaatit avataan loppukesän aikana Vantaalle. Niitä on myöhemmin tarkoitus sijoittaa eri puolille maata.

– Kaupunkien ja kuntien kanssa käydään keskusteluja, jotka liittyvät lupa-asioihin. Kärjessä ovat pääkaupunkiseutu ja suuret kaupungit, sanoo Postin palvelupisteverkostosta vastaava Heiko Laubach Taloussanomille.

Esimerkiksi Helsinkiin ja Espooseen on luvassa ulkopakettiautomaatteja syksyllä. Myös Tampere, Turku, Oulu ja Kuopio ovat saamassa omat automaattinsa.

– Missä väestöä on paljon, siellä meillä on myös tarvetta kasvattaa kapasiteettia, Laubach sanoo.

– Muualla Euroopassa ulkoautomaatit ovat jo melko arkinen osa katukuvaa.

Posti kertonut investoivansa yli 100 miljoonaa euroa paketti- ja verkkokauppatoiminnan jakeluverkkoon. Pakettiautomaattikapasiteetin kasvattaminen on yksi tärkeimmistä menokohteista.

Postilla on tällä hetkellä 2 200 automaattia, joissa on yhteensä yli 130 000 lokeroa. Automaattien määrä kasvaa noin 10-15 automaatin viikkovauhtia.

Uusi ulkoautomaattimalli on kehitetty yhdessä kotimaisten teknologiayritysten kanssa. Kehitystyössä ovat olleet mukana myös Oulun yliopisto ja VTT.

Ulkoautomaattien toimivuus Suomen vaativissa sääolosuhteissa on Laubachin mukaan varmistettu sekä laboratoriossa että testaamalla niitä talven yli ulkotiloissa.

Lue lisää: Posti alkaa nopeuttaa pakettien kotiinkuljetuksia ja tuo karttaseurannan asiakkaille – pilotti alkoi yhdessä kaupungissa

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?