Helsingin pörssiin taas uusi tulokas: Puuilo suunnittelee listautumista - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin pörssiin taas uusi tulokas: Puuilo suunnittelee listautumista

Puuilon toimitusjohtajan mukaan yhtiö pyrkii listautumisannin tukemana tuplaamaan myymälöidensä lukumäärän tulevina vuosina.

Tavarataloketju Puuilo on aikeissa listautua Nasdaq Helsinki Oy:n pörssilistalle.

7.6.2021 9:04

Myymäläketju Puuilo suunnittelee listautumista Helsingin pörssin päälistalle. Yhtiöllä on 32 myymälää eri puolella Suomea ja verkkokauppa.

Muun muassa rakennustarvikkeita, työkaluja, puutarha- ja vapaa-ajan tarvikkeita ja lemmikkituotteita myyvä halpakauppaketju on noussut liikevaihdolla mitattuna yhdeksi Suomen suurimmaksi käyttötavaroihin keskittyvistä kauppaketjuista.

Listautumisannilla pyritään mahdollistamaan ketjun kasvun jatkuminen ja laajentamaan sen omistuspohjaa.

Hallituksen puheenjohtaja Timo Mänty sanoi yhtiön tähtäävän vahvan ja tasaisen kasvun jatkamiseen.

–  Puuilo suunnittelee myymäläverkostonsa kasvattamisen jatkamista ja menestyksekkääseen konseptiin perustuvan markkina-asemansa vahvistamista. Meillä on vahva luotto siihen, että Puuilo voi selkeän kasvustrategiansa avulla saavuttaa hallituksen asettamat keskipitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet, Mänty sanoo tiedotteessa.

Toimitusjohtaja Juha Saarela uskoo, että Puuilo on voinut kasvaa nopeammin kuin Suomen muut halpa- ja vähittäiskaupat koska yritys ymmärtää asiakkaitaan paremmin kuin muut ja on kyennyt vastaamaan heidän jokapäiväisiin tarpeisiinsa.

–  Puuilon konseptille on kysyntää ja suunnitellun listautumisen tukemana pyrimme tuplaamaan myymälöidemme lukumäärän tulevina vuosina. Pidämme asiat yksinkertaisina, uskomme laajaan tuotevalikoimaamme, helppoon asiointikokemukseen ja aina edullisiin hintoihin. Aiomme jatkaa tällä polulla myös tulevaisuudessa, Saarela visioi.

Listautumisanti koostuu noin 30 miljoonan euron osakeannista ja osakemyynnistä. Ankkurisijoittajat, joihin kuuluvat muun muassa Evlin, Handelsbankenin ja Sp-rahastoyhtiön rahastot, ovat sitoutuneet merkitsemään osakkeita yhteensä 96 miljoonan euron edestä.

Yhtiön liikevaihto oli tammikuun lopulla päättyneellä tilikaudella liki 240 miljoonaa euroa, edeltävällä tilikaudella 170 miljoonaa. Oikaistu liikevoitto oli uusimmassa tilinpäätöksessä 42 miljoonaa euroa, vajaat 23,6 miljoonaa sitä edeltävässä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?