Aktivistisijoittajille iso voitto – saivat kolmannenkin edustajan Exxonin hallitukseen

Hallituspaikka tukee myös suomalaisen Kaisa Hietalan vaikutusmahdollisuuksia.

Aktivistisijoittajat saivat tukevan otteen öljy-yhtiö Exxonin hallitutuksesta.

3.6.2021 12:06

Ilmastotoimia vaativa sijoittajaryhmä Engine No 1. on saanut kolmannenkin edustajan öljyjätti Exxon Mobilin hallitukseen.

Jo viime viikolla pidetyssä Exxonin yhtiökokouksessa hallituspaikkansa varmistivat suomalainen Kaisa Hietala sekä toinen Enginen ehdokas Gregory Goff. Ryhmällä oli ehdokkaita yhteensä neljä.

Ääntenlaskennan tuloksena hallitukseen on nousemassa myös Alexander Karsner, Exxon kertoi tiedotteessaan. Ääntenlaskennan tulos täytyy vielä vahvistaa, mutta näillä näkymin Engine on saamassa vahvan otteen Exxonin kaikkiaan 12-paikkaisesta hallituksesta.

Lopputulosta voi pitää vallankumouksellisena, kun ottaa huomioon, että Engine No 1. omistaa Exxonista vain 0,02 prosenttia. Se sai kampanjansa taakse lukuisia suursijoittajia, jotka haluavat Exxonin ottavan ilmastonmuutoksen huomioon liiketoiminnassaan.

Seuraavaksi huomio kohdistuu Exxonin toimitusjohtajan Darren Woodsin asemaan. Woods vastusti voimakkaasti Engine No 1:n pyrkimyksiä, ja valinnat olivat hänelle selvä takaisku.

Osakkeenomistajat tukivat myös, vastoin Exxonin kantaa, esitystä poliittisen ja ilmastoasioihin liittyvien lobbaustoimien julkistamisesta, kertoo uutistoimisto Bloomberg. Vaikka äänestystulos ei olekaan yhtiötä sitova, se merkitsee selvää käännekohtaa Exxonille, joka on onnistunut aiemmin torjumaan hallintoonsa kohdistuvat muutosvaatimukset.

Exxonin hallitukseen valittu Kaisa Hietala työskenteli öljyjalostaja Nesteellä yli 20 vuotta. Hänen johdollaan uusiutuvien polttoaineiden liiketoiminnasta tuli Nesteen tärkein bisnes. Nykyisin hän on Smurfit Kappa Groupin ja Tracegrow’n hallituksissa.

Lue lisää: Tällainen on huippupestiin valittu Kaisa Hietala – valinta öljyjätin hallitukseen oli tappio toimitusjohtajalle

Lue lisää: Kaisa Hietalan nousu Exxonin hallitukseen osa laajaa muutosta – sijoittajat vaativat nyt öljyjäteiltä ilmastotoimia

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?