Mitta on täysi -mielenosoitus Kansalaistorilla: näin kulttuuriala osoittaa mieltään - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pysäyttävät kuvat: Järkähtämätön kulttuuri­alan ”armeija” osoitti mieltään Helsingissä

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala kokee, että koronarajoitukset ovat kohdelleet sitä epäoikeudenmukaisesti. Alan ihmisiä kokoontui torstaina mielenosoitukseen Eduskuntatalon edustalle Helsinkiin.

3.6. 11:45 | Päivitetty 3.6. 14:15

Kulttuuri- ja tapahtuma-ala järjesti torstaina mielenilmauksen Helsingissä Eduskuntatalon edessä. Kulttuuri- ja tapahtuma-alalla ollaan tyytymättömiä yhteiskunnan tukeen tilanteessa, jossa korona ja sen aiheuttamat rajoitukset ovat heikentäneet alan toimintaedellytyksiä.

Mielenilmauksen yhteydessä eduskunnalle luovutettiin luovien alojen vaatimukset tiivistävä julkilausuma.

Mielenilmaus pidetään Eduskuntatalon edessä turvavälein.

Kulttuuri- ja tapahtuma-alan tiedotteen mukaan ala on pitkässä ahdingossaan saanut osakseen myötätuntoa, mutta yhteiskunnan tuki on jäänyt täysin alamittaiseksi eikä se ole ollut kaikkien monimuotoisen toimialan tekijöiden ulottuvissa.

Alalla koetaan, ettei sitä ole kohdeltu yhdenvertaisesti muihin aloihin nähden koronarajoituksia asetettaessa ja niitä purettaessa.

Alojen vaatimukset tiivistävän julkilausuman on allekirjoittanut 171 alan yhteisöä ja toimijaa. Julkilausuman vastaanottivat puolueiden eduskuntaryhmien edustajat.

Mielenilmauksen jälkeen elokuvateatteri Cinema Orionissa järjestetään striimattava paneelikeskustelu julkilausuman teemoista. Keskustelemassa ovat kansanedustajat Outi Alanko-Kahiluoto (vihr.) ja Paula Risikko (kok.) sekä kulttuurialaa edustavat muusikko-näyttelijä Olavi Uusivirta ja Taiteen edistämiskeskuksen johtaja Paula Tuovinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?