Bitcoin romahti jo alle 40 000 dollariin – Tesla-hypen tuoma arvonnousu sulanut kokonaan

Kryptovaluutta bitcoinin arvo on jatkanut toukokuussa alkanutta laskuaan.

19.5.2021 11:34

Bitcoinin arvo on laskenut takaisin tasolle, jolla se oli ennen sähköautovalmistaja Teslan helmikuista ilmoitusta, jonka mukaan yhtiö on sijoittanut bitcoiniin.

Tesla ilmoitti tällöin myös, että se voi hyväksyä bitcoineja maksuksi autoistaan.

Bitcoinin jyrkempi lasku alkoi jo viime viikolla, kun Teslan toimitusjohtajan Elon Muskin twitter-viestissä kerrottiin, ettei Tesla enää hyväksy bitcoineja maksuksi niiden tuotannon vaatiman energiankulutuksen takia.

Viikonloppuna Muskin toista twitter-viestiä tulkittiin siten, että yhtiö olisi luopumassa bitcoin-omistuksistaan.

Kun bitcoinin arvo kävi korkeimmillaan keväällä lähes 65 000 dollarissa, on se nyt laskenut alle 40 000 dollariin ja oli aamulla 39 360 dollarissa.

– Nämä hurjat heilunnat kryptoisa kertovat krypton spekulatiivisesta asemasta sijoituksena, sanoo City Indexin analyytikko Fiona Cincotta uutistoimisto Bloombergille.

Hänen mukaansa kursseja heilutteleva Elon Musk ”aiheuttaa ongelmia, enkä usko että tämä tulee olemaan viimeinen kerta”.

Lisävauhtia bitcoinin luisu sai siitä, että Kiinan keskuspankki ilmoitti keskiviikkona, että se ei aio sallia finanssilaitoksille bitcoinin käyttöä maksuvälineenä ja varoitti myös spekulatiivisesta kaupankäynnistä sillä.

Aiemmin on nähty, että Kiina on myös valmis tarttumaan toimiin. Syksyllä 2017 se ilmoitti sulkevansa kotimaiset markkinapaikat. Bitcoinin vaihto kuitenkin jatkui kiinalaisten välittäjien ulkomaille perustamilla kauppapaikoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?