Yökerholle osavoitto melukiistassa luksushotellin kanssa – seinästä löytyi aukko

Mannerheimintie 6:n seinästä löytynyt aukko kumosi viranomaisten aiemman päätöksen.

Yökerho DTM on sijainnut Mannerheimintiellä vuodesta 2012. Hotelli St. George avattiin vuonna 2018 saman korttelin toisella puolella sijaitsevaan rakennukseen, joka oli aiemmin ollut toimistokäytössä.

18.5.2021 17:22

Helsinkiläinen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille suunnattu yökerho DTM on saanut hallinto-oikeudessa osittaisen voiton kiistassa samassa korttelissa sijaitsevan luksushotelli St. Georgen kanssa.

St. George oli aiemmin valittanut, että yökerhosta kantautui osaan sen huoneisiin musiikkia. Viranomaisten tekemien äänitasojen mittausten perusteella musiikin voimakkuus ylitti asumisterveysasetuksen melun yöaikaisen keskiäänitason.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto teki asiassa päätöksen, jonka mukaan meluhaitan poistaminen olisi yökerhoa pyörittävän Äkä Oy:n vastuulla.

Hallinto-oikeus on nyt kumonnut päätöksen Äkän teettämän rakenneselvityksen tulosten takia ja palauttanut asian takaisin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston käsittelyyn.

Äkän teettämässä rakenneselvityksessä todetaan, että Mannerheimintie 6:n naapurin vastaisessa seinässä on aukko, jonka kautta ääni pääsee kulkeutumaan naapurikiinteistöön. Äänivuotokohta on peitetty ainoastaan yksinkertaisella kipsilevytyksellä, joten kohdasta puuttuu tarvittava äänieristys.

Hallinto-oikeuden mukaan rakenneselvityksellä ja rakennuksen seinistä löytyneillä aukoilla voi olla merkitystä rakennuksen omistajan ja Äkän vastuunjaon kannalta, joten Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston on tehtävä asiassa uusi kokonaisarviointi. Rakennuksen omistaa kiinteistösijoitusyhtiö Sponda, joka saattaa joutua siis osavastuuseen meluhaitan torjumisessa.

Hallinto-oikeus toteaa kuitenkin, että meluhaitta on peräisin DTM:n yökerhotoiminnasta, ja Äkä on myös osaltaan velvollinen toimimaan terveyshaittaa aiheuttavan meluhaitan poistamiseksi.

Yökerhon johtaja Tomi Häkkinen ilmoitti viime vuoden kesäkuussa, että yökerhon toiminta on päätetty lopettaa nykyisissä tiloissa, koska meluongelmaa ei ollut onnistuttu siihen mennessä ratkaisemaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?