Sijoittajariski kävi toteen: yli 770 yksityissijoittajan rahoittama yhtiö hakeutuu konkurssiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Sijoittajariski kävi toteen: yli 770 yksityissijoittajan rahoittama yhtiö hakeutuu konkurssiin

Yksityissijoittajat olivat sijoittaneet Verto Analyticsiin 6,8 miljoonaa euroa.

18.5. 16:32

Kuluttaja-analytiikkaan erikoistunut Verto Analytics on hakeutunut konkurssiin.

Verto Analytics menetti runsaan vuoden aikana isoja media-alan asiakkuuksia, minkä vuoksi Verton tappiot kasvoivat liian suuriksi, eikä rahoitusta toiminnan jatkamiseksi ollut saatavilla, Springvestin tiedotteessa kerrotaan.

Yhtiöön sijoitti toissa vuonna yli 770 yksityissijoittajaa Springvestin kautta. Potti oli 6,8 miljoonaa euroa, mikä on Suomen ennätys joukkorahoituksella toteutetuissa osakeanneissa.

Verto on kerännyt rahoitusta myös pääomasijoittajilta, kuten EQT Venturesilta, Suomen Teollisuussijoitukselta, Conor Venturesilta ja Open Ocean Capitalilta.

Springvestin toimitusjohtaja Päivi Malinen muistuttaa tiedotteessa, että sijoittaminen listaamattomiin kasvuyhtiöihin on suuren riskin sijoittamista.

– Tämä kerrotaan sijoittamisesta kiinnostuneille jokaisella rahoituskierroksella ja se mainitaan aina sijoitusmateriaalissa, Malinen sanoo.

Vastaavasti myös tuotot voivat parhaassa tapauksessa olla hyvät. Viimeaikaisista yrityskaupoista esimerkki on Mobidiagin myynti 668 miljoonalla eurolla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?