Viking Line pohtii risteilyjä Ruotsista Vaasaan - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Viking Line pohtii risteilyjä Ruotsista Vaasaan

Pandemia on opettanut Viking Linelle joustavuutta. Reittiliikenteen lisäksi varustamo suunnittelee koronatilanteen parannuttua erikoisristeilyjen lisäämistä uusiin kohteisiin.

Viking Line saattaa jatkossa järjestää lisää erityisristeilyjä uusiin kohteisiin Itämerellä.

18.5. 13:36

Viking Line on harkinnut uusien reittien avaamista Suomen ja Ruotsin välillä, kunhan koronatilanne parantuu ja matkustusrajoituksia maiden välillä lievennetään.

Yksi ajatuksista on ollut erikoisristeily Tukholmasta Vaasaan tai Pietarsaareen. Myös Rauma, Pori ja Saarenmaa ovat olleet yhtiön pohdinnoissa mahdollisia tulevaisuuden kohteita.

– Olemme oppineet pandemian aikana olemaan joustavia ja toimimaan, kertoo Viking Linen tiedotusjohtaja Johanna Boijer-Svahnström.

– Pandemian aikana meidän on ollut pakko keksiä uusia erikoisristeilyjä sekä Ruotsista että Suomessa. Eräässä palaverissa olemme pohtineet, että joskus tulevaisuudessa tukholmalaiset voisivat käydä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla. Kyseessä olisi siis ruotsalaisille suunnattu yksittäinen erikoisristeily.

Mitään konkreettisia kannattavuuslaskelmia ei ajatuksen pohjalta kuitenkaan ole tehty.

Boijer-Svahnström mukaan uusia reittejä ei matkustusrajoituksien takia nyt juuri harkita, mutta ne voivat olla mahdollisia tulevaisuudessa.

Viking Line järjestää tänä kesänä Suomessa erikoisristeilyjä Helsingistä Hankoon, Kotkaan ja Turkuun, jotka ovat Boijer-Svahnströmin mukaan myyneet tähän mennessä hyvin.

Varustamolla on vastaavia suunnitelmia myös Ruotsissa, ja Viking Cinderella tekee kesän aikana erikoisristeilyjä Tukholmasta Visbyhyn Gotlannissa, Ystaadiin Skånessa sekä Pohjanmaan korkeudella sijaitsevalle Höga Kustenin alueelle, jossa satamana on Härnösand.

– Sinne voisi ehkä viedä suomalaisiakin erikoisristeilylle sitten kun se on sallittua, Boijer-Svahnström sanoo.

– Sitä aluetta ei välttämättä kovin moni suomalainen tunne pohjanmaalaisia lukuun ottamatta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?