Nordea: Suomi ohitti Ruotsin osakesijoittajien osuudessa – Tesla ja Gamestop houkuttavat - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Nordea: Suomi ohitti Ruotsin osakesijoittajien osuudessa – Tesla ja Gamestop houkuttavat

Koronapandemia on vain kiihdyttänyt osakekauppaa. Ulkomaisista osakkeista muun muassa Tesla ja Gamestop ovat kiinnostaneet suomalaissijoittajia.

14.5. 18:51

Osakesijoittajien suhteellinen osuus on Suomessa ohittanut Ruotsin, kertoo Nordea. Tilastojen mukaan 16 prosenttia suomalaisista omistaa pörssiosakkeita, kun Ruotsissa vastaava osuus on 12 prosenttia, pankki tiedottaa. Kaiken kaikkiaan jo yli 900 000 suomalaista omistaa pörssiosakkeita ja reilu miljoona rahastoja.

Nordean mukaan osakekauppa on alkuvuodesta ollut ennätysvilkasta, ja esimerkiksi helmikuussa kaupankäynti oli kauppamäärillä mittattuna 64 prosenttia vilkkaampaa kuin vuonna 2018 samaan aikaan.

Kaupankäynnin volyymit ovat kolmessa vuodessa kolminkertaistuneet.

– Innostusta on ollut havaittavissa jo parin vuoden ajan, ja tuntuu että koronapandemia on sitä entisestään kiihdyttänyt, kuvailee Nordean sijoituspalveluista vastaava johtaja Tanja Eronen tiedotteessa.

– Tällä hetkellä meille tulee kuukausittain toistatuhatta asiakasta, jotka eivät ole aiemmin sijoittaneet Nordeassa. Erityisesti nuoret, alle 30-vuotiaat ovat aktivoituneet aloittamaan.

Nordean mukaan kaupankäynti ulkomaille on kasvanut. Vuonna 2018 ulkomaisten pörssien osuus kaupankäynnistä oli Nordeassa 15 prosenttia, mutta nyt osuus on noussut 35 prosenttiin. Erityisesti kiinnostaa Yhdysvaltojen markkina, joka maaliskuussa muodosti 60 prosenttia kaikesta ulkomaan kaupankäynnistä.

– Voidaan puhua jo melkein toisesta kotimarkkinasta. Hajautuksen näkökulmasta on hyvä, että rahaa virtaa myös USA:n markkinoille, toteaa Nordean päästrategi Antti Saari.

Kovin mielenkiinto kohdistuu maailman suurimpiin teknologiayhtiöihin, joista valtaosa on listattu Yhdysvaltoihin. Muun muassa Gamestopin ja Teslan osakkeet kiinnostavat.

– Sijoittajan kannattaa kuitenkin varoa keskittämästä sijoituksiaan liiaksi yhdelle toimialalle, jotta salkun riskitaso pysyisi paremmin kurissa, Saari varoittaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?