UPM myy tehtaansa Walesissa turkkilaisyhtiölle - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

UPM myy tehtaansa Walesissa turkkilaisyhtiölle

Metsäyhtiö UPM myy Pohjois-Walesissa sijaitsevan UPM Shottonin sanomalehtipaperitehtaan Eren Paperille.

14.5. 16:12

Kauppahintaa ei kerrota tiedotteessa. Eren Paperin emoyhtiö on Modern Karton Sanayi Ve Ticaret A.Ş, joka on turkkilaisen teollisuuskonserni Eren Holdingin kartonki- ja aaltopahviyhtiö.

Kauppa on tarkoitus saattaa loppuun kolmannen neljänneksen loppupuolella.

UPM kertoi Shottonin myyntiaikeista viime vuonna. Eren aikoo sulauttaa Shottonin nykyisiin liiketoimintayksiköihinsä ja tehdä myös lisäinvestointeja.

Shottonin sanomalehtipaperin tuotannon on tarkoitus päättyä syyskuun loppuun mennessä, ja lokakuun alussa tehdas siirtyy Erenin hallintaan.

– Olemme erittäin tyytyväisiä sopimukseen, joka varmistaa Shottonin työntekijöiden tulevaisuuden pitkällä aikavälillä sekä tehtaan infrastruktuurin jatkokäytön, sanoo UPM Communication Papers -liiketoiminta-alueen johtaja Winfried Schaur tiedotteessa.

Eren tiedottaa muutossuunnitelmasta tarkemmin, mutta tehdasalueella uusiutuvaa energiaa tuottava voimalaitos sekä kierrätyspaperin ja -kartongin keräys- ja lajittelukeskus jatkavat toimintaansa normaalisti muutostöiden ajan.

Kaikki 191 UPM Shottonin työntekijää siirtyvät uudelle työnantajalle vanhoina työntekijöinä.

Kaupan jälkeen UPM:n vuotuinen sanomalehtipaperikapasiteetti vähenee 250 000 tonnilla ja vuotuiset kiinteät kustannukset 30 miljoonalla eurolla.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?