Elon Musk twiittasi ja kryptovaluutta pomppasi – analyytikko: ”Oppitunti suuremman hölmön teoriasta” - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Elon Musk twiittasi ja kryptovaluutta pomppasi – analyytikko: ”Oppitunti suuremman hölmön teoriasta”

Tesla-pomo Elon Musk on saanut taas kommenteillaan kryptovaluuttojen arvot suhaamaan. Bitcoin on saanut takkiinsa ja dogecoin nostetta.

Elon Musk twiittasi olevansa mukana dogecoinin tehokkuuden parantamisessa täsmentämättä, mitä hän sillä tarkoitti.

14.5. 15:58

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk on saanut taas kommenteillaan aikaan reippaita kurssiliikkeitä virtuaalivaluutoissa.

Muskin twiittailujen jälkeen bitcoin on luisumassa tällä viikolla heikoimmilleen sitten helmikuun, kun taas toinen kryptovaluutta dogecoin pomppasi Muskin uusimpien kommenttien jälkeen.

Tesla osti alkuvuodesta 1,5 miljardilla dollarilla bitcoinia, mikä nosti bitcoinin arvon yli 50 000 dollarin helmikuussa.

Tällä viikolla Musk kuitenkin ilmoitti, että Tesla ei enää hyväksykään bitcoinia maksuvälineeksi ympäristösyiden takia.

– Energiankäytön kasvutrendi viime kuukausina on järjetön, Musk twiittasi jakaessaan grafiikan bitcoinin energiankäytöstä.

Musk täsmensi uskovansa vahvasti kryptovaluuttoihin, mutta sanoi, ettei voi tukea valtavaa fossiilisten polttoaineiden lisäystä, varsinkaan kivihiilen.

– Hän on markkinoinnin mestari. Jokainen puhuu Elon Muskista ja bitcoinista nyt. Onko se hyväksi automyynnille? Totta hitossa se on, sijoitusjohtaja Roberg Lutts Cabot Wealth Managementistä sanoi Reutersille.

Bitcoinin arvo on laskenut yli viidenneksellä huhtikuun huipustaan.

Musk on saanut vauhtia myös vitsinä syntyneeseen dogecoiniin. Eilen Musk twiittasi olevansa mukana parantamassa dogecoinin tehokkuutta, minkä jälkeen dogecoinin arvo on hypännyt 25 prosenttia.

Epäselväksi jäi, tarkoittiko Musk tehokkuudella energiankäyttöä, käytettävyyttä vai soveltuvuutta valuutaksi, rahoituksen apulaisprofessori Mark Humphery-Jenner New South Walesin yliopistosta sanoi.

Dogecoin kuluttaa 0,12 kilowattituntia sähköä yhtä siirtoa kohti, kun bitcoinilla kulutus on 707 kilowattituntia, datakeskusyhtiö TRG arvioi.

Vain harva iso yritys on hyväksynyt dogecoinin maksuvälineeksi, ja sen tarjonta on vähäistä.

Dogecoin oli lähes arvoton vielä viime vuoden lopussa. Se on kuitenkin noussut neljänneksi arvokkaimmaksi kryptovaluutaksi.

Toiseksi suurimman virtuaalivaluutan etheriumin arvo on noussut tänä vuonna yli 400 prosenttia.

Isot kurssiliikkeet ovat herättäneet myös valvovien viranomaisten huomion.

Muskin twiitit ja markkinoiden reaktiot niihin voivat myös kiinnostaa valvojia, analyytikko Edward Moya sanoi uutistoimisto Reutersille.

– Tesla kerää suurta huomiota Muskin bitcoin-hehkutuksen takia. Jos Tesla paljastaa sijoittavansa dogecoiniin, valvojat voivat kiinnittää huomionsa Muskiin.

Monet vertaavat kryptovaluuttahuumaa vanhanaikaiseen kuplaan.

– Dogecoin on oppitunti suuremman hölmön teoriasta, analyytikko David Kimberley sanoo.

Teorialla tarkoitetaan sitä, että ylihinnoiteltujen omaisuusluokkien hankkiminen voi olla kannattavaa niin kauan kuin on olemassa vielä hölmömpiä, jotka niitä ostavat yhä korkeampaan hintaan.

Kimbergelyn mukaan Muskin lisäksi dogecoinin hintaa paisuttavat ihmiset, jotka haluavat tulla rikkaiksi nopeasti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?