Onnibus kutsuu lomautettuja takaisin töihin – lisää liikennettä lomakautena - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Onnibus kutsuu lomautettuja takaisin töihin – lisää liikennettä lomakautena

Onnibus lisää bussireittejä ja vuoroja maanantaista 7. kesäkuuta lähtien.

Onnibus-yhtiö on vähentänyt reittejään ja -vuorojaan 18 prosenttiin normaalitarjonnasta. Kesäkuussa vuoroja aiotaan taas lisätä.

14.5. 15:15

Onnibus lisää vuoroja maanantaista 7. kesäkuuta lähtien ja kutsuu lomautettuja työntekijöitään takaisin töihin.

Vuorotarjontaan palaavat muun muassa reitit Helsingistä Tampereen ja Seinäjoen kautta Vaasaan sekä rannikkoreitti Helsingistä Turun ja Porin kautta Vaasaan ja Ouluun.

Onnibus on karsinut vuoro- ja reittitarjontaansa viime vuoden keväästä. Maaliskuussa yhtiö vähensi vuoro- ja reittitarjontaansa entisestään, sillä matkustajamäärät romahtivat, kun Husin ja Varsinais-Suomen alueille kaavailtiin liikkumisrajoituksia.

– Samaan aikaan julkisuudessa puhuttiin ulkonaliikkumiskielloista, mikä laski ihmisten liikkumishalukkuutta draamaattisesti, kertoo Onnibus.comin toimitusjohtaja Lauri Helke tiedotteessa.

– Vähensimme vuorotarjontamme huhti- ja toukokuun ajaksi noin 18 prosentin tasolle normaaliin verrattuna.

Yhtiö kutsuu kesäkuun alussa valtaosan lomautetuista työntekijöistä takaisin töihin.

– Nyt vain toivomme, että kesän jälkeen ei tulisi viime vuoden kaltaista notkahdusta matkustuskysynnässä, jotta voimme operoida normaalilla talviaikataululla syksystä eteenpäin. Täten voisimme pitää kaikki työntekijämme töissä, Helke sanoo.

Yhtiö on korona-aikana kehittänyt verkkokauppaansa ja tarjoaa useissa kaupungeissa mahdollisuutta ostaa paikallisliikenteen lippuja Onnibus-lipun oston yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?