Outokumpu ja Nokia vaihtokärjessä Helsingin pörssissä - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Outokumpu ja Nokia vaihtokärjessä Helsingin pörssissä

Osakkeet ovat hakeneet suuntaa aamulla Helsingin pörssissä. Vaihtokärjessä Outokumpu vajoaa ja Nokia luisuu.

14.5. 11:03

Muualla Euroopassa päivä alkoi maltillisesti nousevin kurssein. Laaja eurooppalainen Stoxx 600 -indeksi oli aamupäivällä kiivennyt 0,3 prosenttia. Nousu tarttui Yhdysvalloista ja Aasiasta, joissa markkinat kääntyivät plussalle eilen ja tänään aamulla.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli sen sijaan vajaan tunnin kaupankäynnin jälkeen heikentynyt 0,2 prosenttia 11 829,34 pisteeseen. Vaihdetuimpia osakkeita mittaava OMXH 25 oli alentunut saman verran.

Vaihtoa oli kertynyt 97 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta eli teräsyhtiö Outokumpua oli 12 miljoonaa euroa.

Outokummun osake jatkoi kuluneen viikon laskuaan ja oli halventunut 5,0 prosenttia. Sen kilpailijan SSAB:n B-osake oli painunut 1,5 prosenttia.

Vaihtokakkosena verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli laskenut 0,3 prosenttia 4,00 euroon. Eilen New Yorkissa se päätyi 4,75 dollariin eli 4,01 euroon.

Vakuutuskonserni Sampo oli kohonnut 0,6 prosenttia, mutta hissivalmistaja Kone ja energiayhtiö Fortum olivat painuneet 0,2 prosenttia ja 0,4 prosenttia.

Keskiviikkona tuloksensa julkistanut, käytettyjä autoja kauppaava Kamux oli halventunut 3,9 prosenttia. Keskiviikkona osake jäi pari prosenttia plussalle.

Tällä viikolla pörssiuransa aloittaneen varainhoitoyhtiö Alexandrian osake jatkoi helatorstaita edeltänyttä kiipeämistään First North -listalla ja oli kallistunut 7,3 prosenttia 10,19 euroon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?