Olvi ostaa enemmistön tanskalaispanimosta - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Olvi ostaa enemmistön tanskalaispanimosta

Olvi ostaa enemmistön Bryggeriet Vestfyenistä, joka on Tanskan neljänneksi suurin panimo.

12.5. 10:50

Iisalmelainen juomakonserni Olvi ostaa enemmistön tanskalaisesta Bryggeriet Vestfyen -panimoyhtiöstä ja tekee samalla ostotarjouksen vähemmistöstä.

Bryggeriet Vestfyen on Tanskan neljänneksi suurin panimo. Olvi ostaa yhtiöstä 60,88 prosentin osuuden Augustinus Industri A/S:lta ja Bryggeriet Vestfyens Fondilta.

– Tanskan markkina on erittäin kilpailtu, mutta Olvi-konsernille hyvää kasvupotentiaalia omaava markkina. Olvi haluaa pitkäjänteisesti kehittää yrityksen liiketoimintaa paikallisista lähtökohdista, hyödyntämällä Olvi-konsernin pitkäaikaista kokemusta juomamarkkinoista, sanoo Olvin toimitusjohtaja Lasse Aho tiedotteessa.

– Yrityksen maantieteellinen sijainti on hyvä, lähellä Keski-Euroopan ja Pohjoismaiden juomamarkkinoita.

Käteiskauppahinta on runsaat 50 miljoonaa Tanskan kruunua eli noin 6,8 miljoonaa euroa. Osakekohtainen kauppahinta on 1 434 Tanskan kruunua eli 192,5 euroa osakkeelta.

Lopuista osakkeista tehdään samalla hinnalla ostotarjous muille 726 osakkaalle.

Kaupan toteutumisen ehtona on, että Olvi saa kasvatettua omistuksensa 90 prosenttiin. Olvilla on oikeus hyväksyä kauppa myös pienemmällä osuudella.

Vuonna 1885 perustetun Bryggeriet Vestfyen -yrityksen muodostavat oluita ja virvoitusjuomia valmistava panimo Assensissa sekä Norre Aabyssa sijaitseva Indslev-pienpanimo. Yrityksen palveluksessa on yhteensä 100 työntekijää.

Viime vuonna Vestfyenin myyntivolyymi oli 65,2 miljoonaa litraa ja liikevaihto 24,6 miljoonaa euroa. Toimiva johto on sitoutunut toimitusjohtaja Rasmus Damsted Hansenin johdolla jatkamaan yrityksen palveluksessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?