Pohjalaispitäjässä ihastelua herättänyt yli 44-metrinen jahti suuntaa Välimerelle – nimettömänä pysyvä omistaja aikoo purjehtia aluksella ympäri maailmaa - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Pohjalaispitäjässä ihastelua herättänyt yli 44-metrinen jahti suuntaa Välimerelle – nimettömänä pysyvä omistaja aikoo purjehtia aluksella ympäri maailmaa

Syyskuun lopussa superjahti on esillä Monacossa venemessuilla, jonne uusi omistaja on luvannut lainata alusta.

8.5. 19:39

Paikalliset asukkaat todistivat Luodon kunnassa huhtikuun 21. päivä melkoista näkyä, kun Baltic Yachts -telakan uutta Baltic 146 Path -alusta kuljetettiin rakennuspaikalta Bosundista Pietarsaareen veteen laskua varten.

Muutaman tunnin kestänyt kuljetus sujui lopulta hyvin, vaikka kapeat tiet osoittautuivat paikoittain haastaviksi. Yli 44 metriä pitkää superjahtia vetämään tarvittiin kaksi rekkaa ja reitin varrelta jouduttiin väliaikaisesti poistamaan liikennemerkkejä. Myös matkan varrelle osuneita liikenneympyröitä jouduttiin muokkaamaan, jotta kuljetus pääsi kulkemaan.

Muutaman tunnin kestänyt kuljetus sujui hyvin, vaikka kapeat tiet osoittautuivat paikoittain haastaviksi.

Baltic Yachtsin markkinointijohtaja Elisabeth Holm kertoi puhelimitse Ilta-Sanomille, että jahti on laskettu viikonlopun aikana vesille. Alus viimeistellään kesän aikana Pietarsaaressa, josta se suuntaan Välimerelle uudelle omistajalleen. Holm kertoo, että ostajan nimeä tai jahdin myyntihintaa ei paljasteta julkisuuteen.

Baltic Yachtsin omistaja, saksalainen miljardööri Hans-Georg Näder kertoi vuonna 2019 MTV Uutisille, että monet yrityksen valmistamista jahdeista asettuvat 50-100 miljoonan euron hintaluokkaan.

Syyskuun lopussa superjahti on esillä Monacossa venemessuilla, jonne uusi omistaja on luvannut lainata alusta.

Holm kertoo, että Baltic 146 Path on suunniteltu pitkän matkan purjehdukseen, ja uusi omistaja aikoo purjehtia aluksella perheensä kanssa ympäri maailmaa.

Baltic 146 Path rakennusvaiheessa. Valtava jahti on suunniteltu pitkän matkan purjehdukseen.

Kyseinen jahti tilattiin Baltic Yachtsilta vuonna 2018, ja aluksen valmistus kestää noin kaksi ja puoli vuotta. Huhtikuussa nähty suuri kuljetus lienee viimeinen, jonka Baltic Yachts joutuu tekemään, sillä jatkossa telakan alukset on tarkoitus valmistaa alusta loppuun Pietarsaaressa.

Kyseinen Baltic 146 Path -alus oli kolmanneksi suurin telakan valmistama suurjahti. Telakka on valmistanut myös 54-metrisen Pink Gin VI -aluksen, jonka kerrotaan olevan maailman suurin yksimastoinen, hiilikuidusta valmistettu purjevene.

Markkinointijohtaja Holm kertoo että, Baltic Yatchilla on ainakin kolme suurta tilausta työn alle, mutta ne eivät ole aivan yhtä suuria kuin huhtikuussa Luodossa kuljetettu tapaus.

Jahti viimeistellään kesän aikana Pietarsaaressa, josta se suuntaa Välimerelle uudelle omistajalleen.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?