Näin ravintolarajoitukset muuttuvat keskiyöllä – katso kartasta oman kotiseutusi tilanne! - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Näin ravintolarajoitukset muuttuvat keskiyöllä – katso kartasta oman kotiseutusi tilanne

Ravintolarajoitukset kevenevät huomattavasti Kymenlaaksossa ja Itä-Savossa. Muun muassa Uudellamaalla odotettuja muutoksia ei vielä nähty.

6.5. 18:10

Ravintoloiden anniskelu- ja aukiolorajoituksia löysätään perjantaina Kymenlaakson maakunnassa ja Itä-Savon sairaanhoitopiirin alueella, kertoo sosiaali- ja terveysministeriö. Taustalla vaikuttaa valtioneuvoston rajoitusasetukseen tehty muutos, joka tulee voimaan 7. toukokuuta kello 00.

Itä-Savossa rajoitukset muuttuvat lieviin rajoituksiin muun Etelä-Savon maakunnan tavoin.

Lievät rajoitukset ovat voimassa myös Ahvenanmaalla, Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla, Pohjanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla, Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Kainuussa, Pohjois-Savossa, Pohjois-Karjalassa ja Keski-Suomessa.

Näillä alueilla anniskella saa kello 22 asti ja ravintolat saavat olla auki 5–23.

Baareissa sisätiloissa käytössä on puolet asiakaspaikoista, ruokaravintoloissa 75 prosenttia. Terassilla pitää olla oma istumapaikka.

Asiakaspaikkarajoitukset eivät koske Ahvenanmaata.

Kymenlaakson maakunta siirtyy Kanta-Hämeen seuraksi tiukkoihin rajoituksiin. Anniskella saa alueilla baareissa kello 18 asti, ruokaravintoloissa kello 19 asti. Baarit saavat olla auki kello 5–19 ja ruokaravintolat tunnin pidempään illalla. Baarien sisätiloissa asiakaspaikoista käytössä on 1/3 ja muissa ravintoloissa puolet.

Terasseilla pitää olla oma istumapaikka.

Tiukimmat rajoitukset koskevat loppuja maakuntia eli Uuttamaata, Varsinais-Suomea, Pirkanmaata, Päijät-Hämettä ja Etelä-Karjalaa.

Alkoholia saa anniskella näillä alueilla kello 7–17 ja baarien tulee sulkea ovensa kello 18.

Muut ravintolat saavat olla auki asiakkaille kello 5–19.

Asiakaspaikkarajoitukset ovat niin ikään anniskelupainotteisissa ravintoloissa 1/3 sisätiloissa ja puolet ruokaravintoloissa. Terasseilla riittää oma istumapaikka, eikä asiakaspaikkarajoitukset koske niitä.

Millään alueella sisätiloissa ei edelleenkään saa laulaa karaokea tai tanssia.

Ravintolat ovat olleet kuusi viikkoa kestäneen täyssulun jälkeen auki reilut kaksi viikkoa. Koska tautitilanne on Suomessa kaiken kaikkiaan parantunut, valtioneuvosto on pyrkinyt avaamaan ravintolatoiminnan hallitusti, asteittain ja huomioimalla kunkin alueen tartuntatilanteen.

Tiukimmilla alueillakin rajoitusten höllennyksiä odotettiin. Kun niitä ei nyt saanut, muun muassa Matkailu- ja ravintolapalvelut MaRa pettyi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?