Air France-KLM:n tappio syveni alkuvuonna – lisää lentojaan hiljalleen - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Air France-KLM:n tappio syveni alkuvuonna – lisää lentojaan hiljalleen

Lentoyhtiö Air France-KLM:n tappio syveni alkuvuonna ja liikevaihto supistui jyrkästi. Yhtiö odottaa voivansa lisätä lentojaan hiljalleen koronarajoitusten höllentyessä.

Air France Airbus A350 -matkustajakone kuvattuna Ranskan Toulousessa.

6.5. 16:38

Air France-KLM:n liiketappio paisui tammi-maaliskuussa 1,2 miljardiin euroon vuotta aiemmasta 0,4 miljardista eurosta. Liikevaihto supistui 57 prosenttia 2,2 miljardiin euroon.

Tappio ennen ennen veroja, korkoja ja poistoja paisui yli kymmenkertaiseksi vuotta aiemmasta ja oli 627 miljoonaa euroa.

Maaliskuun lopussa Air France-KLM:llä oli nettovelkaa 12,6 miljardia euroa, kun vuotta aiemmin määrä oli 1,5 miljardia euroa.

Yhtiö ennakoi, että tällä vuosineljänneksellä se tekee suunnilleen yhtä paljon tappiota kuin tammi-maaliskuussa.

Air France-KLM suunnittelee lisärahoituksen hankkimista taseensa pönkittämiseksi. Yhtiön omistajat ottavat kantaa vielä harkinnassa oleviin suunnitelmiin seuraavassa yhtiökokouksessa.

Air France-KLM aikoo nostaa lentomääriään tällä vuosineljänneksellä alkuvuodesta. Se aikoo tarjota noin 50 prosenttia vuoden 2019 kapasiteetistaan, kun alkuvuonna tarjonta jäi 48 prosenttiin. Seuraavina vuosina se suunnittelee nostavansa lentojensa määrää 55–65 prosenttiin edellisvuoden määristä.

Toistaiseksi Air France-KLM on selvinnyt koronaviruspandemiasta Ranskan ja Hollannin valtavan tuen kannattelemana. Rahoituksen vastapainoksi valtiot omistavat yhteensä jo noin 38 prosenttia yhtiöstä.

Air France-KLM:n osake on Pariisin pörssissä ollut tänään laskussa ja kello 14.30 aikaan se oli laskenut 2,6 prosenttia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?