Vaateketju Halonen sulkee vuodesta 1969 toimineen liikkeensä Pohjoisesplanadilla – toimitusjohtaja: ”Helsingin keskusta ajettu alas”

Halonen keskittää pääkaupunkiseudun toimintansa kauppakeskuksiin. Esplanadille astuu sisustustuotteita tarjoava Carlson.

Alennusmyynnin mainoksia Halosen vaateliikkeessä Helsingin Pohjoisesplanadilla heinäkuussa 2015.

4.5.2021 15:38

Muotiketju Halonen sulkee vuodesta 1969 saakka Pohjoisesplanadilla toimineen myymälänsä ja keskittää palvelunsa pääkaupunkiseudun kauppakeskuksiin. Halonen kertoo tiedotteessaan, että kauppakeskusten merkitys muotikaupassa on korostunut samalla, kun ”ydinkeskustan kaupallisuus on hiipunut”.

– Koronapandemia on karkottanut turistit täysin Helsingin keskustasta. Näistä syistä Halonen on päättänyt sulkea vuodesta 1969 saakka Pohjoisesplanadilla toimivan myymälänsä ja keskittää toimintansa muihin pääkaupunkiseudun myymälöihin, jotka toimivat kauppakeskuksissa ja joissa asiakasvirrat ovat suurempia, Halosen tiedotteessa kerrotaan.

Halosen toimitusjohtaja Pekka Halonen ei usko, että ydinkeskusta toipuisi koronan jälkeenkään.

– Helsingin keskusta on ajettu niin alas, että toipuminen tulee kestämään vuosia. Ei meillä ole aikaa odottaa sitä. Liikkeet naapuristakin ovat tyhjentyneet. Eihän siellä juuri muita enää ole kuin me ja Stockmann, Halonen muotoilee.

Varsinkin keskustan ulkopuolelta asiakkaat suuntaavat yhä useammin suuriin kauppakeskuksiin. Halosen mukaan keskustan väkimäärä on suorastaan romahtanut.

Halosen liike ehti toimia seitsemällä vuosikymmenellä Helsingin ytimessä, mutta toimitusjohtaja ei ole tunteellinen lakkauttamispäätöksestä.

– Suoraan sanoen ei ole mitään tunnetta, päin vastoin. Palvelemme asiakkaita ja meidän pitää mennä sinne, minne asiakkaat menevät. Ei ole mitään tunteita.

Esplanadin lisäksi Halonen sulkee Helsingin Kalasataman kauppakeskus Redissä toimivan myymälänsä. Toimitusjohtaja Halosen mukaan Redin lanseeraus on epäonnistunut, eikä kauppakeskus vastannut ennakkoon kerrottuja suunnitelmia. Hänen mukaansa erikoiskaupan on vaikeaa menestyä Redissä.

Ydinkeskustan liike aloittaa loppuunmyyntinsä.

Halonen on keskittynyt kauppakeskuksiin jo aiemmin, sillä se avasi vuonna 2019 suuren muotimyymälän kauppakeskus Jumboon.

Esplanadille Halosen tilalle tulee kotimainen kodin sisustustuotteita tarjoava sisaryhtiö Carlson, jolla on ennestään myymälänsä pääkaupunkiseudulla Vantaan Jumbossa ja Redissä. Itäsuomalaisen ketjun tuotteita on voinut ostaa myös netistä jo neljän vuoden ajan.

Carlson avaa liikkeensä keskustaan syksyllä 2021 ja valikoima painottuu kodin sisustamisen tuotteisiin ja siinä erityisesti kattamiseen ja ruoanlaittoon sekä lahjatavaroihin, mukaan lukien kodintekstiilit.

Haloselle jää kaikkiaan 22 toimipistettä. Carlsonilla on toimipisteitä Suomessa 10.

Juttua muokattu 4.5. klo 15:53: Täydennetty toimitusjohtaja Pekka Halosen kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?