Juventuksen ja ManU:n osakkeet syöksyvät Superliigan kariuduttua - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Juventuksen ja ManU:n osakkeet syöksyvät Superliigan kariuduttua

Euroopan suurseurojen suunnitelmat jalkapallon uudesta Superliigasta näyttävät kariutuneen vain 48 tuntia liigan julkistamisesta. Tämä on saanut pörssin listattujen Juventuksen ja Machester Unitedin osakkeet laskemaan.

Vihaiset fanit vastustivat jalkapalloseura Chelsean liittymistä Superliigaan Lontoossa tiistaina.­

21.4. 13:26

Eilen Manchester Unitedin osakkeen hinta laski New Yorkin pörssissä kuusi prosenttia. Torinolaisen Juventuksen osake oli puolestaan aamupäivällä 12 prosentin laskussa.

Osakkeiden arvot ovat siis laskeneet suurin piirtein sille tasolle, jolla ne olivat ennen Superliigasta ilmoittamista.

Superliigasuunnitelmat käytännössä kariutuivat jo englantilaisten joukkueiden vetäydyttyä siitä. Virallisesti Superliiga ei ole ilmoittanut liigan kariutumista, vaan kertoo tutkivansa seuraavia sopivia askeleita liigan muokkaamiseksi.

Uutistoimisto Bloombergin nimettömien lähteiden mukaan Superliigan johtajat ovat pitäneet kriisikokousta ja miettivät tapaa pelastaa Superliiga. Bloombergin tietojen mukaan Superliigan suunnitelmia on taannut yhdysvaltalainen pankki JPMorgan Chase noin neljällä miljardilla eurolla.

Jalkapallojärjestöt, fanit, pelaajat ja jopa valtioiden päämiehet ilmoittivat suhtautuvansa kielteisesti Superliigan perustamiseen.

Manchester Unitedin varapuheenjohtaja Ed Woodward on erotettu tehtävästään. Woodward oli yksi Superliigan perustamista ajanut henkilö.

Liverpoolin omistaja John W. Henry puolestaan pyysi anteeksi seuran faneilta sitä häiriötä, jota hän aiheutti heille 48 tunnin aikana. Henry omistaa myös baseball-joukkue Boston Red Soxin ja mediayhtiö The Boston Globen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?