Rapala kohoaa tulosvaroituksen jälkeen – aamun tulosjulkistajat eri suuntiin - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Rapala kohoaa tulosvaroituksen jälkeen – aamun tulosjulkistajat eri suuntiin

Helsingin pörssi on avannut nousuun.

21.4. 11:36

Rapalan osake oli pompannut vajaa 20 prosenttia tulosvaroituksen jälkeen. Aamun tulosjulkistajista Elisa oli laskussa ja Alma Media nousussa.

Euroopassa laaja Stoxx 600 -indeksi oli 0,6 prosentin nousussa.

Helsingissä yleisindeksi OMXH oli kello 10.30 aikaan 0,3 prosentin nousussa 11 841,31 pisteessä. Vaihdetuimpia osakkeita mittaava OMXH 25 -indeksi oli myös 0,3 prosentin nousussa.

Vaihtoa oli kertynyt 58 miljoonaa euroa, josta vaihdetuinta verkko-operaattori Elisaa oli 3,7 miljoonaa euroa.

Elisa kertoi tänään tuloksestaan, joka oli linjassa analyytikoiden odotusten kanssa. Osake oli 2,2 prosenttia miinuksella.

Verkkolaitevalmistaja Nokian osake oli 0,6 prosentin nousussa 3,49 eurossa. Eilen Nokian kurssi päätyi New Yorkissa 4,15 dollariin eli noin 3,45 euroon.

Nokian kilpailija Ericsson ilmoitti tänään tuloksestaan, joka ylitti analyytikoiden ennusteet. Yhtiö myös kertoi voittaneensa markkinaosuuksia.

Ericssonin kurssi oli Helsingissä 0,7 prosentin laskussa.

Eilen paperikoneiden sulkemisista ilmoittaneen Stora Enson R-osake oli noussut 1,0 prosenttia. UPM:n osake oli noussut 1,9 prosenttia.

Uistinvalmistaja Rapala antoi eilen illalla positiivisen tulosvaroituksen. Yhtiö kertoi, että talvimyynti on ollut poikkeuksellisen hyvää ja kalastustuotteiden kysyntä jatkuu vahvana koronaviruksen takia.

Yhtiö arvioi, että koko vuoden vertailukelpoinen liikevoitto kasvaa merkittävästi viime vuodesta. Aiemmin yhtiö oli arvioinut sen olevan samalla tasolla tai korkeampi kuin viime vuonna.

Rapalan osake oli pompannut 18,9 prosenttia.

Mediakonserni Alma Media kertoi aamulla tuloksestaan, joka ylitti sekä yhtiön omat että analyytikoiden odotukset. Osake oli noussut 3,6 prosenttia.

Alma Median ison omistajan, mediayhtiö Ilkka-Yhtymän vaihdetumpi 2-osake oli noussut 2,2 prosenttia.

Asiantuntijayhtiö Enento Group tiedotti, että yhtiön toimitusjohtaja Jukka Ruuska irtisanoutuu yhtiön johdosta. Hän työskentelee seuraajan aloittamiseen asti, mutta enintään lokakuun loppuun saakka.

Enenton osake oli eilisessä päätösarvossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?