Helsingin historiallinen Hylkysaari myytiin 7 miljoonalla eurolla - Taloussanomat - Ilta-Sanomat

Helsingin historiallinen Hylkysaari myytiin 7 miljoonalla eurolla

Saaren ostanut yhtiö suunnittelee Hylkysaarelle kesäkahvilaa ja julkista saunaa.

Hylkysaarella on entinen luotsikasarmi, jossa myöhemmin Suomen Merimuseo.­

19.4. 11:20

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt on myynyt Helsingin edustalla sijaitsevan Hylkysaaren 7 miljoonalla eurolla Valo Investments Group Holdingin tytäryhtiölle Hylkysaari Oy:lle.

Korkeasaaren vieressä sijaitseva Hylkysaari myytiin nykyisellä asemakaavalla, jonka mukaan se on kaikille avoin virkistysalue. Sinne saa rakentaa yleisiä rakennuksia, niitä palvelevia huoltotiloja ja välttämättömät asunnot.

Rakennukset on rakennettu noin vuosina 1810–1985. Tärkeimmät rakennukset on suojeltu asemakaavamerkinnöillä.

– Hylkysaari Oy hahmottelee saareen matkailu- ja virkistystoimintoja osana Helsingin merellistä strategiaa. Suunnitelmassamme on myös Hylkysaaren historiallisten rakennusten kunnostaminen ja saaren luonnon elvyttäminen. Kesän 2022 suunnitelmissa on avata julkinen sauna ja kesäkahvila, sanoo Hylkysaari Oy:n hallituksen jäsen Taru Lehtonen sanoo Senaatti-kiinteistöjen tiedotteessa.

1600–1700-luvuilla kaupunki vuokrasi saarta laidunmaaksi. 1800-luvulla siellä oli laivatelakka. Kahdesta telakan rakennuksesta tehtiin huviloita, kun Korkeasaaren eläintarhan perustaminen 1889 teki saaresta suositun.

1900-luvun alusta vuoteen 1962 saarella oli luotsiasema ja 1973–2007 Suomen Merimuseo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?